Nikola Jokić
AP Photo/Rick Bowmer
Nikola Jokić

AP Photo/Rick Bowmer

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/Rick Bowmer

Domaći su u neizvesnoj završnici izborili dodatnih pet minuta zahvaljujući poenima Gerija Herisa, na dodavanje Nikole Jokića, pošto je Lebron Džejms promašio šut za pobedu u poslednjoj sekundi.

To, ipak, nije omelo Jezerdžije da u produžetku prikažu koncentrisaniju igru i slave, a ispostavilo se da je ključna bila trojka Entonija Dejvisa na 1:40 do kraja za 119:116.

Upravo je Dejvis bio najefikasniji kod pobednika sa 33 poena, uz 10 skokova, dok je Lebron upisao tripl-dabl sa 32 poena, 11 skokova i 14 asistencija.

Kod Denvera je najefikasniji bio Džamal Marej sa 32 poena, uz 10 asistencija, a srpski centar Nikola Jokić imao je 22 poena (9/17 iz igre), 11 skokova i 6 asistencija.ž

Nagetsi su bili bolji rival u većem delu prvog poluvremena i u jednom trenutku druge četvrtine vodili su sa 45:32. Ta prednost je, međutim, vrlo brzo nestala i Lejkersi su na veliki odmor otišli sa +6.

Imali su gosti i +11 početkom trećeg kvartala, ali je u nastavku viđena igra u kojoj su se timovi smenjivali u vođstvu sve do dramatičnog finiša.

Lejkersi ostaju lideri na Zapadu sa 40-12, dok je Denver drugi sa 38-16.