Mark Gasol i Nikola Jokić
(AP Photo/Brandon Dill)
Mark Gasol i Nikola Jokić

(AP Photo/Brandon Dill)

Mark Gasol i Nikola Jokić, Foto: (AP Photo/Brandon Dill)

Nikola Jokić je pružio odličnu partiju u pobedi Denvera nad San Antoniom - 132:126. Nagetsi su upisali drugi vezani trijumf posle uvodnog poraza, a Sparsima naneli drugi uzastopni neuspeh i značajno im umanjili šanse za plasmanom u plej-of.

Jokić je sporo počeo utakmicu, ali se "probudio" u drugom poluvremenu i na kraju meč završio sa 25 poena (10/17), četiri skoka, 11 asistencija, jednom ukradenom i pet izgubljenih lopti. Najefikasniji u Denveru bio je Majkl Porter Džunior sa 30 poena (11/19) i 15 skokova, a, pored Jokića, pratili su ga Džeremi Grent sa 22 poena i Monte Moris sa 19. Na drugoj strani su se istakli Rudi Gej sa 24 poena, Derik Vajt sa 23 i sedam asistencija, kao i Keldon Džonson sa 20 poena. Demar Derozan je imao 18 poena i osam uspešnih proigravanja saigrača.

Denver je sad stigao na utakmicu od Los Anđeles Klipersa, koji trenutno zauzimaju drugo mesto Zapada, a isto toliko se odmakao od pratilaca Jute, odnosno Hjustona. San Antonio je ostao na desetom mestu sa istim učinkom kao Nju Orleans, pa će nastaviti grčevitu borbu za plasmanom u plej-of.

PROČITAJTE JOŠ: