KK Partizan
Twitter/ KK Partizan NIS
KK Partizan

Twitter/ KK Partizan NIS

KK Partizan, Foto: Twitter/ KK Partizan NIS

Džok Lendejl bi mogao da postane slobodan igrač, i to veoma uskoro. Ljubimac navijača Partizana, čovek koji je crno-belima doneo pehar Kupa Radivoja Koraća prošle godine, dobiće otkaz u Žalgirisu zbog - dugačkog jezika. Australijanac je rekao nedavno da mu je prioritet NBA liga, što su mu zamerili u "zelenoj šumi". 

- Kad sam izjavio da mi je cilj da igram u NBA i da vidim kako ću se tamo kotirati, iz Žalgirisa su odgovorili da nisam deo njihovih planova za sledeću sezonu. Bilo je jednostavno, ništa više od toga. Ako ne uspem u NBA, voleo bih priliku da se vratim u Kaunas, ali Žalgirisova pozicija je takva - rekao je 24-godišnji centar.

Džok Lendejl

M. Metlaš

Džok Lendejl, Foto: M. Metlaš

Australijanac je u Žalgiris došao letos iz Partizana, a u debitanskoj evroligaškoj sezoni prosečno je beležio 11 poena, 4,4 skoka i asistenciju. Spominjalo se i interesovanje Barselone, koju je preuzeo Šarunas Jasikevičus, ali Lendejl kaže da neće ponovo raditi sa bivšim trenerom iz Žalgirisa. U ovom trenutku nije realno da se Partizan uključi u trku za Lendejla, ali je izvesno da nema navijača crno-belih koji ne bi rado video Australijanca opet u najtrofejnijem srpskom klubu. 

PROČITAJTE JOŠ: