Majkl Odžo
Twitter/KK Partizan
Majkl Odžo

Twitter/KK Partizan

Majkl Odžo, Foto: Twitter/KK Partizan

Tragična i iznenadna smrt nigerijskog košarkaša Majkla Odža u petak na treningu u sali stadiona Partizana zabeležena je video-kamerom, snimak je predat policiji i veruje se da će umnogome pomoći u rekonstrukciji nesrećnog događaja.

Izvor „Alo!“ blizak istrazi do detalja prepričava šta se dešavalo u poslednjim minutima života Majkla Odža.

- Trening je počeo istezanjem nigerijskog košarkaša u 12.05 časova. Dve vežbe koje je radio završio je u 12.18. U 12.19 mu je klecnula leva noga, košarkaš je pao i prisutni su mu odmah pritrčali u pomoć. Jasno se vidi da su se okupljeni borili za njega, doneli su mu vodu, hladili ga, pritiskali mu srce. Nakon svega stigla je i Hitna pomoć, ali je već tada bilo očigledno da je Odžo izdahnuo u sali na stadionu Partizana. U međuvremenu, policija je uzela iscrpne izjave očevidaca, istraga je u toku - kaže naš izvor.

Od istog sagovornika dobili smo informaciju da je nesrećni košarkaš u rancu imao novčanik u kojem je pronađeno 1.000 dinara, ali i fasciklu sa kompletnom zdravstvenom dokumentacijom. Odžo je posedovao i lekarski nalaz od 20. jula 2020, po kojem je na taj dan imao negativan test na koronavirus.

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović odgovorio je još u nedelju na indirektne optužbe koje je Nebojša Čović uputio na račun kluba iz Humske kada je reč o tragičnoj smrti košarkaša Majkla Odža.

- Ja ne znam šta bih rekao na ovu glupost. Košarka je jedan od najčistijih i najlepših sportova koji planeta danas ima. Zašto smo mi osuđeni da nam pojedine srpske klubove vode oni koji nemaju trunku stida ni morala? Onaj kome nečija smrt nije sveta stvar nije ljudsko biće! Odžo, počivaj u miru - rekao je Mijailović.

Podsećamo, Odžu je 30. juna istekao ugovor sa KK Crvena zvezda i, prema rečima Nebojše Čovića, košarkaš je imao kompletan medicinski servis još od 2017, kada je nastupao uza FMP, a kasnije i za Zvezdu.

Čović je, između ostalo, rekao i ovo:

- Mnogo toga mi već znamo ko je učestvovao u tome. Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentno vrbovan. Mislim da je u okviru tih vrbovanja napravljeno ubrzanje koje je uticalo na ovo što se dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ: