Partizan Zvezda Faje Veličković
Alo Vladimir Markovic
Mohamed Faje

Alo!/Marko Metlaš

Mohamed Faje, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Mohamed Faje zvanično je završio profesionalnu karijeru. Iskusni košarkaš, ljubimac navijača Zvezde, koji će u septembru napuniti 35 godina, prelomio je i odlučio da okonča veoma bogatu igračku karijeru.

Fajea je prošle sezone u dresu Crvene zvezde bio jedan od važnih faktora povratka crveno-belih u Evroligu. Bio je borben, timski igrač, a za crveno-bele Faje je odigrao 80 mečeva i zabeležio 522 poena. U sezoni 2019/20 u Evroligi na 12 mečeva postigao 54 poena. U crveno-belom dresu osvojio je prethodne sezone ABA ligu, ABA Superkup, kao i titulu prvaka Srbije.

Senegalac je po odlasku iz Crvene zvezde pronašao novi angažman i potpisao je za Avtodor, ali posle svih ovih događanja oko virusa korona rešio je da ode u penziju. Ove sezone je odigrao deset utakmica u ABA ligi i beležio prosečno 4,4 poena i 3,2 skoka, dok je u Evroligi imao 4,5 poena i 3,8 uhvaćenih lopti u 12 odigranih mečeva. Ipak, s promenom stručnog štaba nije uspeo da zadrži svoj status i ubrzo ga je odmenio Marko Jagodić Kuridža.

Faje je u karijeri igrao za Žan Dakar, US Rail, Rio Grande, Tulon, Kaliteas, Panelesfinijakos, Retimno, Vareze, Promiteas, Sagese, Crvenu zvezdu i Avtodor.

Komentari (1)

Sok-kos

07.04.2020 18:09

Sve jaki i poznati timovi. Nasi talenti sede na klupi.