Huanita i Majkl Džordan
AP/Micheal.S.Green
Huanita i Majkl Džordan

AP/Micheal.S.Green

Huanita i Majkl Džordan, Foto: AP/Micheal.S.Green

Strastveni zaljubljenici u košarku su mogli da vide sve čari koje su kružile njegovo "leteće visočanstvo", ali oni najveći fanatici su primetili da fali jedan košarkaš Čikago Bulsa iz 1997. godine!

U pitanju je Brajan Vilijams koji je odlučio da se penzioniše 2000. godine!

Igrao je na centarskoj poziciji, a sa Merilenda je stigao na NBA draft 1992. godine. Njega je izabrao Orlando Medžik u prvoj rundi kao desetog pika!

Kako to obično biva kad postanete poznati, počeli su da mu se javljaju prijatelji i rođaci koje davno nije video, a to je delovalo na ovog košarkaša u vidu pritiska, te nije pokazao svoj talenat u Orlandu i veoma brzo je završio u Denver Nagetsima.

Tačka ključanja se dogodila na treningu tokom klasične igre 5 na 5, a nakon što je čuvao mlađanog Šekil O' Nila, Vilijam se onesvestio.

Kasnije mu je dijagnostikovana depresija i anskioznost.

U Denveru je proigrao i nastupio je na 80 utakmica u jednoj sezoni, posle dve sezone je završio u Klipersima gde je beležio 15 poena na meču. Do nastavka saradnje nije došlo, te je morao da pronađe novu sredinu, 1996. godine odlazi u Čikago mesed dana pred plej-of i postaje važan šraf te ekipe!

Kada radite sa Džordanom, Majkl pokušava na sve načine da vas motiviše, a to je upalilo kod Brajana koji je naporno radio, te je dobio i poverenje kod Fila Džeksona, trenera Bulsa!

Najbolje partije je pružao u protiv Atlante, a bio je odličan i u finalu!

Njego mentalno stanje je i dalje bio veliki problem, kao što možete da pogledate na fotografiju slavlja Čikaga i Džordana, videćete depresiju na njegovom licu.

Zanimljivo da je jednom prilikom umalo otvorio vrata aviona tokom leta, a da je to učinio verovatno Čikago Bulsi ne bi bili šampioni naredne dve godine pošto bi bili mrtvi.

Nije se zadržavao u Čikagu već je za 50 miliona otišao u Čikago. Odlučio je da promeni svoje ime u čast svojih afričkih predaka i tako je postao Bizon Dele!

NAJČITANIJE

Postoje i tračevi da je bio sa Madonom koja je bila čest gost košarkaša Bulsa, pogotovo Rodmana!

Veoma brzo je doneo zaista čudnu odluku. Napustio je Pistonse i završio košarkašku karijeru, iako mu je ostalo više od 10 miliona u ugovoru, iako je bio na svom vrhuncu (tada je imao 30 godina).

Niakda nije otkrio zašto, a očigledno je bilo da je izgubio strast. 

Ipak, pronašao je nove hobije, svirao je klavir i saksofon, bio je daleko od očiju javnosti, ali veoma kratko!

Kada je odlučio da svojom devojkom pođe na dvonedeljno krstarenje na Tahiti u svojoj jedrilici "Hakuna Matata", pojavio se nepozvan gost.

To je bio njegov brat Majls!

Oni su se javljali porodici i prijateljima dva dana, ali trećeg nije bilo poziva.

Četvrtog dana je telefon bio isključen, što je upalilo alarme. Potraga koja je trajala četiri dana se bezuspešno završila pošto nisu pronašli nikog.

FBI je u Meksiku pronašao brod Hakuna Matata.

Na tom brodu je bilo nekoliko rupa i bio je veoma neuredan, ali tragova krvi nigde nije bilo - što se kasnije ispostavilo kao važan detalj!

Prošlo je više od godinu dana, policija u Finiksu je dobila poziv da je ovaj košarkaš pokušao da kupi zlato u vrednosti od 150.000 dolara i da za to hoće da plati čekom.

Kako nije koristio ček više od pet godina, banka je odreagovala tako što je pozvala policiju.

Ispostavilo se da je Majls pokušao da kupi zlato u njegovo ime, čak je i kažirao potpis svog brata. Policija ga je pustila i to je bila odluka zbog koje će nešto kasnije zažaliti.

Pobegao je u Meksiko, a ispovedao se svojoj devojci da je on ubio svog brata, njegovu devojku i kapetana.

Otkrio joj je da je sve počelo njihovom svađom.

Majls je rekao da je njegov brat greškom udario svoju devojk koja je udarila glavom o gelender i na mestu ostala mrtva, kapeton je hteo da pozove policiju, ali ga je Bajson udario francuskim ključem u glavu više puta i ubio ga.

Sledeći bi bio Majls, ali je on uzeo pištolj i nekoliko puta upucao Bajsona u telo i glavu.

Njihova tela je bacio u vodu i uz pomoć tegova za vežbanje, a oni su ostali na dnu.

Ipak, FBI je momentalno odbacio čitavu priču koja je Majlsova devojka rekla policiji, jer njihova forenzička istraživanja govore potpuno drugu priču!

Kako nigde nije bilo metaka, niti oružja, ni pomenutog francuskog ključa, znali su da nešto ne štima.

U međuvremenu Majls je zbrisao, a meksička policija ga je pronašla nasukanog na obali.

Kada su ga našli imao je samo čarape, ubrzo je prevezen u bolnicu, a zbog prekomerne doze insulina završio je u komi. Ubrzo je preminuo, a sa njim u grob je otišla i tajna smrti Dele Bajzona!

PROČITAJTE JOŠ: