Majkl Džordan
AP Photo/John Swart, File
Majkl Džordan, Foto: AP Photo/John Swart, File

Dokumentarni serijal "Poslednji ples" izazvao je mnogo reakcija, ne samo pozitivnih. Jednu od negativnih izneo je bivši košarkaš Kendrik Perkins. Nekadašnji košarkaš kaže da je dokumentaracpun laži i da mu je drago da je njegov najbolji igrač svih vremena Lebron Džejms, a ne Džordan.

Mnogo prašine se podiglo zbog ponašanja Džordana prema Ajzei Tomasu. Iako je Džordan u dokumentarcu više puta demantovao da je bio protiv toga da Tomas igra u Drim timu na Olimpijskim igrama u Barseloni, pojavio se transkript u kojem "leteći Majkl" kaže kako neće igrati ako je u timu Tomas.

- Imali su problem sa Ajzeom Tomasom zbog njegove takmičarske naravi. "Poslednji ples" je najbolji dokumentarac koji sam pogledao, ali... bio je pun laži. Drago mi je što Majkl Džordan nije moj najveći košarkaš svih vremena. Lebron Džejms je po meni najveći svih vremena. Džordan je lagao i svima je naštetio zarad ličnog interesa. Na kraju dana, "Poslednji ples" je napravljen kako bi Džordan izgledao kao heroj, a svi ostali kao zlikovci", rekao je Perkins i dodao: Pipen je iznerviran, Horas Grent, Ajzea Tomas... Pokojni Džeri Kraus nije bio tako loš čovek, pričao sa mnogima i to su mi potvrdili.