Majkl Odžo
Alo/Marko Metlaš
Majkl Odžo

Alo/Marko Metlaš

Majkl Odžo, Foto: Alo/Marko Metlaš

U istrazi koju je tužilaštvo naložilo policiji zbog iznenadne smrti košarkaša Majkla Odža na treningu u sali FK Partizan biće od pomoći to što da su u rancu nesrećnog Nigerijca pronađena dva mobilna telefona, saznaje „Alo!“.

Veruje se da bi uvidom u SMS i Vajber poruke moglo da bude razjašnjeno pod kojim okolnostima je Odžo uopšte došao u Humsku, ali i da li je sa nekim razmenjivao informacije u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem, koje nije bilo nimalo naivno.

Zvezda se nudi da pokrije troškove transporta tela!

Majka i dve sestre nesrećnog košarkaša su u razgovorima sa predstavnicima KK Crvena zvezda, u koje imaju puno poverenje, odmah izrazile želju da Majkl bude sahranjen u rodnoj Nigeriji. Iako je o detaljima još rano govoriti, činjenica je da transport tela neće biti baš tako lako sprovesti zbog raznoraznih administrativnih procedura. Kako god, nezvanično saznajemo da je Zvezda spremna da podmiri kompletan trošak transporta preminulog Odža u znak zahvalnosti za sve što je uradio u dresu crveno-belih. Jedna od opcija je, kada za to dođe vreme, da se kovčeg sa posmrtnim ostacima avionom prebaci do Francuske, a odatle dalje do Lagosa u Nigeriji.

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, već nekoliko dana ukazuje da to da Odžo nakon obostrane upale pluća nije smeo da se izlaže fizičkim aktivnostima kojima su izloženi profesionalni sportisti.

Podsećamo, u rancu nesrećnog košarkaša pronađeni su još i novčanik sa 1.000 dinara, kao i kompletna zdravstvena dokumentacija, u kojoj je moralo da piše da li su lekari dali odobrenje da se Odžo vrati intenzivnim treninzima ili ne i da li su se sa time upoznali oni koji su ga doveli na trening u sali FK Partizan.

Sahrana u Lagosu

Majkl Odžo rođen je 5. januara 1993. godine u Lagosu, najmnogoljudnijem gradu Nigerije. To je mesto gde će i biti sahranjen. za Lagos kažu da je jedan od najbrže rastućih gradova na svetu i značajan je finansijski centar u čitavoj Africi. Tačan broj stanovnika je sporan, a pojedini podaci kažu da ima čak 21 milion stanovnika!

U međuvremenu, kako „Alo!“ saznaje, nigerijska ambasada je poslala notu u kojoj se zahteva detaljna istraga o tom tragičnom događaju. Na utvrđivanju svih činjenica insistira i porodica Majkla Odža - majka i dve sestre, koje žive u Lagosu, ali i menadžer nigerijskog košarkaša.

U ponedeljak je posthumno urađen PCR test i juče je potvrđeno da je Odžo bio negativan na koronavirus, što je bilo neophodno kako bi se započelo sa obdukcijom, nakon koje će biti utvrđeno kako je došlo do iznenadne smrti na treningu.

PROČITAJTE JOŠ: