Danil Medvedev
AP Photo/Andy Wong
Danil Medvedev

AP Photo/Andy Wong

Danil Medvedev, Foto: AP Photo/Andy Wong

Osmom titulom na Australijan openu i sveukupno 17. Grend slemom u karijeri, Đoković je dodatno podgrejao priču o trci najboljeg igrača sveta sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom 

Medvedev otkriva šta Novaka, Rodžera i Rafu čini tako teškim, praktično nepobedivim protivnicima.

"Velika je privilegija igrati sa Nadalom, Federerom i Đokovićem. Šta njih čini nepobedivim? Pa, oni su sjajni i tačno znaju šta treba da rade u svakom trenutku. Kvalitet njihovih udaraca vas tera na razmišljanje. Veoma je teško. Kada izađete i igrate protiv njih, ne možete očekivati nijedan lak poen. To je poput borbe za vaš život u svakom trenutku. Tačno je da ih je lakše pobediti u meču na dva, nego na tri dobijena seta", rekao je Medvedev.

Rafael Nadal

AP

Rafael Nadal, Foto: AP

Rus ističe da Nadal ima jednu prednost u odnosu na Novaka i Rodžera:

"Rafa ima prednost koja se zove Rolan Garos. Tamo može da nastavi da pobeđuje, ukoliko ne bude imao problema sa povredama. Ali, nikad se ne zna kada one mogu doći. Svaki detalj je važan, nisam igrao protiv njega na šljaci i to nije moja omiljena podloga. Kada vidite Rafin procenat pobeda na toj podlozi i na Rolan Garosu, onda je jasno zašto je najveći izazov igrati protiv njega na šljaci", dodao je Medvedev.

Potom je Rus prokomentarisao i predstojeće Olimpijske igre koje počinju u julu, na tom takmičenju ruski sportisti neće moći da nastupaju pod zastavom svoje zemlje, zbog dobro poznate afere sa dopingom.