Mega Bemaks
bcmegabasket.net
Mega Bemaks

bcmegabasket.net

Mega Bemaks, Foto: bcmegabasket.net

Kako je saopštio klub, trening u hali odrađen je uz poštovanje svih zdravstvenih mera zaštite.

Od prvotimaca Mege danas su trenirali Nikola Mišković, Andrija Marjanović, Luka Ašćerić, Marko Simonović, Luka Cerovina i Nikola Tanasković.

Kako se navodi, njima su se pridružila pojačanja iz OKK Beograda, među kojima je Aleksandar Langović, koji je ove sezone igrao na dvojnu licencu za "Klonfere“, a trenirali su i njegovi saigraci Karlo Matković, Mihailo Jovičić i Marko Kljajević.

Ekipi su trenutno pridruženi i igrači iz juniorskog pogona Mege i to Mihailo Mušikić, Luka Paunović i Nikola Đurišić.

"Tokom trajanja mera izolacije, košarkaši Mege su trenirali u kućnim uslovima uz odgovarajuce rekvizite, sve po specijalnim nedeljnim programima koji su dobijali od kondicionog trenera Marka Sekulića, a kojima su održavali aktivaciju celog tela. Neki igrači su imali i mogućnost izlaska u prirodu gde su vožnjom bicikla odnosno trčanjem održavali zadovoljavajući nivo kardiovaskularnog sistema", stoji u saopštenju.

Ističe se da su prve dve nedelje po okupljanju ekipe, košarkaši su trenirali na otvorenom na Adi Ciganliji gde su uz sve potrebne mere predostrožnosti i zaštite, imali treninge sa loptom sa ciljem razvoja individualne tehnike, kao i taktike, a takođe su rađene vežbe na spravama u cilju mišićne adaptacije tela.

"Strucni štab Mega Bemaksa je napravio plan rada za naredni period gde će cilj biti individualni razvoj igrača, a u zavisnosti od odluke o nastavku ili prestanku takmičenja u ABA ligi i Superligi, kao i obaveznim i preporučenim zdravstvenim merama zaštite, plan rada će biti uskladen", zaključuje se u saopštenju Mege.