Jusuf Nurkić
AP/Kevin C Cox
Jusuf Nurkić

AP/Kevin C Cox

Jusuf Nurkić, Foto: AP/Kevin C Cox

Košarkaši Portland Trejlblejzersa poslednji su učesnici plej-of faze NBA lige. Tim iz Oregona savladao je Memfis i ostao na poziciji broj osam. Ono što se očekivalo, desilo se - doduše znatno neizvesnije nego što su bile prognoze.

Portland je poslednja ekipa koja je ostvarila plasman u plej-of fazu NBA lige, pošto su savladali ekipu Memfisa. U direktnoj borbi za poziciju broj osam, gledao se veoma zanimljiv meč.

Blejzersi su rano stekli prednost protiv Grizlija, ali se desetkovana ekipa iz Memfisa vratila u meč i duže vreme vodila.

Ipak, trojac Lilard - Mekkalum- Entoni presudio je u finišu susreta, postigao izuzetno bitne poene i osigurao pobedu i plasman u plej-of.

Lilard je meč završio sa 31 poenom i deset asistencija, dva poena manje imao je Mekkalum, dok je Entoni postigao 21 poen.

Fenomenalnu partiju pružao je Jusuf Nurkić, postigavši 22 poena i upisavši 21 skok.

Memfisu za pobedu nisu bile dovoljne sjajne partije Morenta i Valančiunasa.

Najbolji ruki ove sezone imao je učinak od 35 poena i osam asistencija, dok je litvanski centar postigao 22 poena i imao 17 skokova. Po 20 poena u redovima Memfisa ubacili su Klark i Bruks.

Portland će se u prvoj rundi plejofa sastati sa ekipom Los Anđeles lejkersa.

"Jezeraši" su predvođeni Lebronom i Dejvisom izborili prvo mesto na Zapadu, ali će težak posao imati protiv osmoplasiranog Portlanda.

Klipersi se u prvoj rundi sastaju sa Dalasom, Denver sa Jutom, a zanimljivo će biti i u duelu Hjustona i Oklahome.

Na Istoku će koplja u prvoj rundi ukrstiti Milvoki i Orlando, Toronto i Bruklin, Boston i Filadelfija, kao i Indijana i Majami.

PROČITAJTE JOŠ: