Vlade Divac
AP Rich Pedroncelli
Vlade Divac

AP Rich Pedroncelli

Vlade Divac, Foto: AP Rich Pedroncelli

Tema emisije je bila bombardovanje Srbije, a tadašnji centar Sakramenta progovorio je o strahotama koje su preživljavao njegov narod u tom trenutku

- Ovo je tužna situacija, strašna situacija. Sve ovo što se upravo dešava kod moje kuće... Mislim da je narod u Americi obmanut poslednjih nekoliko nedelja o situaciji u Jugoslaviji. Strašno je to. Pokušao sam da razgovaram sa porodicom. Jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me je zvao pre sat vremena i govorio o bombardovanju. On je sada u Beogradu. Roditelji su u malom gradu južno od Beograda. Svi pokušavaju da nađu sklonište - govorio je tada Divac.

Jedno od pitanja Kinga bilo je da li misli da NATO greši?

- Apsolutno greši. Jugoslavija je suverena zemlja. NATO podržava vojsku OVK koja je počela kao teroristička grupa, ko zna šta sve rade i šta se sve dešava. Zabrinut sam za sve nevine ljude sa koje god strane da dolaze, iz Jugoslavije, Albanije, Amerike, Evrope - ko god da je tamo sada.

Pitao ga je King i da li je lojalan Miloševiću?

- Ne radi se ovde o Miloševiću, nije on u pitanju. Reč je o nevinom narodu koji strada zbog političara sa ove i one strane. Svi pokušavaju da postignu ciljeve preko leđa nevinog naroda - istakao je Divac.

Legendarni košarkaš je tada isticao da se niko nije mogao da očekuje da će se desiti bombardovanje.

- Niko ovo nije očekivao. Kosovo je duša i srce Srbije šest stotina godina unazad. Data mu je i autonomija. Ja nisam političar i ekspert, ali verujem da je to dovoljno fer. Kosovo je duša i srce Srbije. Ako pitate bilo koga u Srbiji, svako bi umro za njega - zaključio je Divac.

Podsetimo, Lari King je preminuo danas u 87. godini.

 BONUS VIDEO:

Pročitajte još:

Komentari (1)

Zema

23.01.2021 17:42

Pih, nevin narod.Bar pola su sukrivci za postojanje zlocinackog rezima 90tih