Košarka
Printscreen/Youtube/FIBA
Košarka

Printscreen/Youtube/FIBA

Košarka, Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Pravi košarkaški "rat" na relaciji FIBA - kompanija EKA nikako da se okonča. Sve više trenera evroligaških ekipa traži pronalaženje rešenja na relaciji Evroliga-Fiba oko reprezentativnih "prozora", a poslednji takav apel stigao je od trenera Panatinaikosa Odeda Kataša. Legendarni izraelski košarkaš nedavno je preuzeo "zelene" iz Atine, a istovremeno je i selektor reprezentacije Izraela, pa je na svojoj koži osetio nedavno preklapanje kalendara.

Evroligin kalendar se preklapa sa "prozorima" koje FIBA organizuje tokom sezone sa namerom da ljubitelji košarke gledaju državne timove i tokom sezone, a ne samo leti.

- Četiri godine sam selektor Izraela, ali razumem i raspored Evrolige. Međutim, biti trener državnog tima vrlo je posebna stvar. Reprezentacija je važna sve ljude i svi želimo da u njoj gledamo najbolje. Nisam u potpunosti razumeo spor između FIBA i Evrolige, ali oni moraju da nađu način i dogovore se oko oba rasporeda - rekao je Kataš za portal Jurohupsi zaključio: - Vidim da možemo donekle to da rešimo, a ja se samo nadam da cela stvar nije u vezi sa politikom. Jednostavno, mora se naći način da i igrači Evrolige učestvuju u akcijama reprezentacija. To će biti vrlo dobro za košarku. Nije velika stvar ako ne igramo Evroligu petkom dve nedelje. Koronavirus je pokazao da se sve ipak može postići. 

PROČITAJTE JOŠ: