Džejms Harden
AP/TroyTramorina
Džejms Harden

AP/TroyTramorina

Džejms Harden, Foto: AP/TroyTramorina

Džejms Harden je u mega-trejdu tri kluba prešao iz Hjustona u Bruklin! Ceo posao će izgledati ovako: Bruklin dobija Džejmsa Hardena, put Hjustona krenuli su Karis Levert i Rodion Kuruc iz Netsa, odnosno Dante Egzum iz Klivlenda. Roketsima još pripadaju i četiri pika prve runde, tri direktno od Bruklina (22, 24, 26. pik) uključujući i pik iz 2022. godine koji su Kavsi dobili od Milvokija (22. pik), te četiri zamenska pika s Netsima (21, 23, 25, 27. pik), koja će menjati u zamenu za boljeg! Sva četiri pika prve runde i zamenski pikovi su nezaštićeni, javlja Čaranija.

Klivlend dobija Džereta Alena i Torijana Prinsa od Bruklina. Roketsi su samo nekoliko minuta po realizaciji trejda proširili posao i uključili Indijanu u miks tako da je Karis Levert trejdovan u Pejserse, iz kojih će u tim iz Teksasa stići Viktor Oladipo! Pejsersi su uz Leverta dobili još i pika druge runde.

Bruklin sad sa Kajrijem Irvingom, Kevinom Durentom i Hardenom postaje glavni kandidat za osvajanje titule šampiona, a na Istoku definitivno ne bi smeli da imaju probleme da se domognu finala protiv najbolje ekipe sa Zapada. 

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: