Luka Dončić
EPA
Luka Dončić

EPA

Luka Dončić, Foto: EPA

Međutim, njegovi Maveriksi izgubili su od Čikaga 117:101, a Slovenac je preuzeo odgovornost.

Dončić je završio sa 36 koševa i rekordima sezone od 16 skokova, 15 asistencija i šest trojki, ali u drugom poluvremenu ostao je na samo šest poena.

Osim povratnika Kristasa Porzingisa, Dončić nije imao na raspolaganju ni jednog saigrača iz petorke. Zbog povrede i Kovid protokola, utakmicu su propustili Hardavej, Ričardson, Fini-Smit, Branson i Kleber. Ohrabren prvim poluvremenom, gde je postigao 30 koševa, Dončić je u nastavku pokušavao sve da reši sam.

"U drugom poluvremenu igrao sam užasno. Ja sam kriv, bio sam presebičan jer sam imao 30 poena u prvom. To nisam bio ja u nastavku. Moramo da igramo bolje, ja moram da igram mnogo bolje", rekao je Slovenac. 

Porzingis je u trećem nastupu ove sezone postigao 20 koševa, ali niko osim njega nije imao više od 10. Bulse su predvodili Finac Lauri Markanen sa 29 koševa i 10 skokova, kao i veteran Garet Templ sa 21 košem.

Dončiću je ovo bio četvrti tripl-dabl sezone, a sve ih je ostvario u poslednjih šest utakmica, dok mu je u preostale dve nedostajao samo jedan skok ili asistencija. Nakon samo 11 nastupa u trećoj sezoni ima ih 29, jedan više nego što je slavni Džordan ostvario u celoj karijeri.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: