LEGENDARNI NEMAC SE ODMARA OD KOŠARKE Novicki odbio ponudu Bruklina i dugogodišnjeg prijatelja

Dirk Novicki je imao ispred sebe ozbiljnu ponudu Bruklin Netsa da se pridruži njihovom trenerskom timu u narednoj sezoni.

Dirk Novicki
Dirk Novicki, Foto: Tanjug: Matt Slocum

Netse je nedavno preuzeo njegov veliki prijatelj Kanađanin Stiv Neš, koji je Dirka želeo da vidi u svom trenerskom timu.

Legendarni Nemac odbio je ponudu Bruklina i svog prijatelja. Novicki je toliko vezan za Maverikse da ne može da se zamisli ni u jednom drugom klubu. On u Maveriksima proveo 21 godinu i klub 2011. godine odveo do istorijske titule NBA prvaka. Ta činjenica u kombinaciji sa onom da trenutno ne želi da bude umešan ni sa čim u vezi sa košarkom, bili su presudni u odbijanju te ponude.

"Pre svega, ja ne znam kako je biti negde drugde sem ovde" - kazao je Dirk i dodao:

- Kao drugo, smatram da za takav angažman još nije vreme a ja jednostavno obožavam da budem u Dalasu i provodim vreme sa svojom porodicom. Trenutno sam još u fazi kada sam toliko zasićen košarke da još i ne pomišljam na nju" - kazao je Nemac.

Neš i Novicki u Dalasu su igrali od 1998 do 2004 godine, kada se Kanađanin vratio u Finiks Sanse. Posle su bili veliki rivali  koji su vodili velike bitke na parketu ali su ostali jako bliski prijatelji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi