Igor Kokoškov (Srbija)
fiba.com
Igor Kokoškov (Srbija)

fiba.com

Igor Kokoškov (Srbija), Foto: fiba.com

Orlovi su u finskom Espu dobili šamar od Švajcarske u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022, poraženi su 90:92.

– Čestitao bih Švajcarskoj na pobedi i sjajnoj šuterskoj predstavi. Došli smo da se takmičimo, ali smo napravili neke psihološke greške, koje su nas koštale. U napadu, to je bio nedostatak sampouzdanja, a defanzivno to je bio nedostatak komunikacije i neke sitnice. Fizički su bili bolji od nas, šutirali su jako dobro, sedam pogođenih trojki u uvodnoj četvrtini im je donelo samopouzdanje. Slažem se, nov smo tim i moramo da gledamo napred i naučimo iz grešaka koje smo napravili danas - rekao je selektor Srbije Igor Kokoškov.

Danilo Anđušić je trojkama održavao priključak Orlova, ali je u poslednjem napadu 21 sekundu pre kraja pri rezultatu 90:90 izgubio loptu.

– Čestitam Švajcarskoj na velikoj pobedi. Počeli smo utakmicu loše u odbrani, dozvolili im da postignu sedam trojki i neke lake poene. Celu utakmicu nismo igrali odbranu onako kako je trebalo… Mlad smo tim, naša glavna odlika bi trebala da bude energija, ali mi to nismo pokazali danas. Zato smo izgubili, dozvolili smo im da postignu 92 poena, to je mnogo i ne možemo da igramo na taj način. Pred nama je još jedna utakmica, moramo da držimo glave uzdignute i da zabeležimo tu važnu pobedu - naveo Anđušić.

Srbija u ponedeljak igra sa Finskom u 4. kolu kvalifikacija u istoj dvorani. Finska je jedini tim koji je naša selekcija pobedila, bilo je 80:58, takođe u Espu. Srbija će formalno biti domaćin

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: