Boban Marjanović
AP Photo/Michael Ainsworth
Dušan Ristić

ALO Foto: Marko Metlaš

Dušan Ristić, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

Posle odličnih partija u dresu Astane, srpski centar Dušan Ristić, nagrađen je nastupanjem na ovogodišnjem Ol star meču VTB lige. Ristić je najpre posle glasanja medija završio ispod crte, ali je na kraju na njegovu adresu stigla specijalna pozivnica, tako da će ipak biti deo Tima sveta. 

Crvena zvezda je dovođenjem Džejmsa Gista i Ognjena Kuzmića mladog centra okarakterisala kao prekobrojnog i poslala na kaljenje u Astanu u vidu jednogodišnje pozajmice. Za kazahstanski tim Ristić pruža odlične partije. U proseku beleži 17,6 poena i 11,8 skokova. Visoke brojke postavljaju ga na prvo mesto skakača lige, a na listi strelaca zauzima visoko peto mesto.

''Kada odlučujemo o specijalnim pozivnicama, glasanje vode navijači i mediji. Takođe su uzeti u obzir i pojedinačni uspesi igrača. Fridzon je jedan od najiskusnijih i najpoštenijih igrača lige. Propustio je deo sezone zbog povrede, ali sada je u sjajnoj formi i verujem da će puno pomoći Timu ruskih zvezda. Tu je onda Bolomboj koji je od velikog značaja za CSKA i odgovaraće Ol star formatu", rekla je direktorka lige Lona Korstin.

"Njegove partije su za hajlajt i siguran sam da ćemo gledati njegova zakucavanja. Ristić je jedan od najefikasnijih igrača lige, lider je u skokovima. Zaslužio je specijalnu pozivnicu, da se pridruži Timu sveta. Isto se odnosi i na Kajla Vinalesa koji ove sezone vodi Kalev. Siguran sam da će se i ovi momci uklopiti i pružiti nam partiju za pamćenje.'', izjavila je generalna direktorka lige.

Ruski tim:

Aleksej Šved (Himki), Dmitri Kulagin (Lokomotiva Kubanj), Maksim Grigorjev (PARMA), Denis Zaharov (Jenisej), Dmitri Hvostov (Zenit), Anton Astapkovič (Nižnji Novgorod), Nikita Kurbanov (CSKA), Andrej Voroncevič (CSKA), Vladislav Truškin (Zenit), Artem Zabelin (PARMA), Vitalij Fridzon (Lokomotiva Kubanj), Džoel Bolomboj (CSKA).

Tim Sveta:

Majk Džejms (CSKA), Erik Mekkalum (UNIKS), Džamar Smit (UNIKS), Adas Juskevičijus (PARMA), Devion Beri (Jenisej), Mindaugas Kuzminskas (Lokomotiva Kubanj), Janis Tima (Himki), Jonas Jerebko (Himki), Dru Gordon (Stelmet), Gustavo Ajon (Zenit), Dušan Ristić (Astana), Kajl Vinales (Kalev).

Komentari (2)

Boban

01.02.2020 21:23

Ristić je, za razliku od Odža školovan košarkaš sa centarskom tehnikom koju tetko ko ima i Zvezda je pogrešila što ga nije forsirala već dovela matore islužene igrače koji su duplo skuplji od Ristića.Dobijao od Tomića šansu na kašičicu, i loše selektirao tim, neznanje ili namera da udovolji menadžerima, pitanje za amalizu.

Nenad

02.02.2020 10:01

A zašto slika Bobana Marjanovića uz ovu vest? Obmanjujete javnost tako!