Ostoja Mijailović
youtube/BC Partizan TV
Ostoja Mijailović

youtube/BC Partizan TV

Ostoja Mijailović, Foto: youtube/BC Partizan TV

 

Mijailović je odgovarao na pitanja navijača koji su pre svega zainteresovani za finansije, usled globalne krize izazvane pandemijom korona virusa.

Prvi čovek crno-belih trvdi da će budžet u celoj Evropi, pa i u Partizanu biti manji:

"Imali smo situaciju da u Evroligi ima klubova koji igraju sa 50 miliona evra, a postoje i oni sa deset puta manjim budžetima. Sigurno će se smanjiti budžeti i kod igrača i kod stručnih štabova, jer će prosto biti manje novca na tržištu. Ekonomija na svetskom nivou ima svakodnevne udarce i posledice. Države pokušavaju da saniraju svakojakim merama, a ostaje pitanje kakve će posledice kompanije imati posle sve ovoga. I ja sam vlasnik nekoliko kompanija. Jednostavno nema aktivnosti, prometa, a troškovi samo dolaze. Ostaje pitanje koliko će ostati za ulaganje u sport. Neće biti isto. Moramo da nastavimo na onom nivou na kom smo bili pre 15-20 dana, a kakva će ambicija biti, zavisiće od realnih prihoda. Moraćemo da se zadovoljnimo nečim manjim, da se takmičimo na drugom nivou. Suđeno mi je - pre dve i po godine sam došao u Partizan, vraćajući neke prethodne dugove, ali izgleda da će biti tako i anredne dve i po godine. Nije mi suđeno da se uvalim u toploj fotelji i da uživam na ovom mestu nego ćemo mroati da se mučimo i narednih godina".

Posle izjava da je prvoplasirani Partizan u slučaju otkazivanja sezone zaslužio titulu u ABA ligi, Mijailović ističe da trofeje želi pre svega na terenu:

"Mi smo našim igrama izborili dobre pozicije na tabelama u ABA ligi i Evrokupu. Nama neće značiti bilo kakva odluka za zelenim stolom i pred bilo kakvim komisijama, želimo da osvojimo našu titulu na parketu. Mnogi su skočili na mene kad sam pričao kako je neko 1999. godine došao na broj jedan, a kako je broj dva igrao Evroligu. Ne znamo kako će se završiti Evroliga ni da li će ABA liga imati mesto u Evroligi, bez obzira na kraj. Sve je to daleko od realnosti", izjavio je Mijailović.

O tome da li će država dodatno pomoći ukoliko se izbori plasman u Evroligu, Mijailović misli da nije da se diskutuje.

"Nije realno govoriti u ovom trenutku o našem budžetu jer država ima takođe svoje probleme koje mora da reši, veliko je pitanje kakve će ekipe imati budžete u Evrokupu i Evroligi. Borićemo se za što bolji budžet".

Ostatak intervjua u kom priča o stanju pojedinih igrača i trenera Trinkijerija pogledajte u klipu:

 

 

Komentari (1)

Goran

30.03.2020 20:01

Ovaj virus je samo ubrzao proces GASENJA PARTIZANA po nalogu nedica i rakasove.Prodace se svi igraci pod izgovorom podmirenja dugovanja,visak ako ga bude ce se strpati u dzepove i kud koj mili moj.Ostace samo tv partizan da prenosi prazninu i da puni ocajem duse onih koji su sa DULETOM VELICANSTVENIM udahnuli zivot Partizanu i disali sa njim istim plucima.Ovome i ovima nista nije sveto.Gospode Boze daj da se varam ali zaudara i to mnogo.