Saša Đorđević
printscreen
Partizan - Bolonja

KK PARTIZAN

Partizan - Bolonja, Foto: KK PARTIZAN

Trener Virtusa iz Bolonje je pohvalio Partizan koji je večeras bio mnogo bolji rival:

"Čestitam, Partizan je bio mnogo bolji večeras. Ovo se desilo zbog objektivnih i subjektivnih razloga. Juče sam pitao igrače ko je od njih došao u Beograd i samo njih trojica su podigli ruku. Ovo je proces kluba koji pokušava da dođe na ovaj nivo i da pokuša da shvati šta je potrebno da bi se igrala košarka na ovom nivou. Reči nisu dovoljne, ni želje, papir... Partizan je bio bolji večeras. Ne svih 40 minuta, ali druga četvrtina je odlučila sve. Pogodili su četiri, pet trojki zaredom i uništili nam samopouzdanje" - započeo je Đorđević!

U prvom poluvremenu su primilu 62 poena:

"To je bila napadačka rapsodija jedne ekipe u prvom poluvremenu. Imali su dobar protok lopte, imali su u svakom trenutku tri igrača koji su odlični sa loptom. Pejdž, Volden, Gordić. Uvek smo imali jednu poziciju koja nije bila dobra i oni su to koristili. Nismo bili dovoljno mentalno spremni za sve ovo".

Potom je otkrio kako su Miloš i Stefan reagovali na doček:

"Oni su dugogodišnji reprezentativci i nosioci i nije im lako zbog svega što su mogli da čuju. Verovatno su ostali očekivali od njih da povuku. Nisu svi naši igrači bili dovoljno agresivni. Da li je to sve bio uticaj Arene i ambijenta ili rezultat njihove sjajne odbrane to je za analizu. Atmosfera je ono na čemu Partizan gradi svoju istoriju. Ona je nestvarna i to nije za potcenjivanje. Mi smo retko igrali na ovakvim terenima. Ali Partizan je odigrao mnogo bolje, posebno drugu četvrtinu. Pomaže i kada pogađate kao što su oni pogađali, imali su raspoložene šutere."

Partizan - Bolonja

KK PARTIZAN

Partizan - Bolonja, Foto: KK PARTIZAN

Đorđević je dobio ovacije sa tribina za razliku od njih dvojice:

"Jedva sam uspeo da suzdržim suze. Ovo nisam očekivao. Beskrajno hvala. U ovoj instituciji sam odrastao i postao čovek. Ja sam čovek koji drži do svojih principa i mnogo sam naučio od ljudi u Partizanu. Svestan sam da moramo nešto i da damo, jer smo mnogo dobili. Danas sam dobio mnogo više od onoga što sam dao".

Partizan vidi kao favorita za osvajanje Evrokupa:

"Ne smemo da potcenimo ekipe iz TOP 16 i koje imaju evroligaško iskustvo, o kojima se priča kao o favoritima za osvajanje Evrokupa. Jedna od njih je i Partizan, koji su kao oluja napali tržište. Atletski jaka ekipa, sa reprezentativcima, odličnim menadžmentom, Ostoja radi dobar posao. Ne mogu da planiram mnogo daleko, jedino mogu o sledećem treningu, utakmici".

Potom je pričao i o reprezentaciji:

"Ne igramo samo mi košarku, nemamo samo mi šampione. Ne potcenjujte Svetsko prvenstvo. Mi malo jesmo. Sve naše uspehe gradili smo krvavim radom, pa kada to malo izostane da li mislite da će vam neko okačiti medalju?" - zaključio je Đorđević!

 

Komentari (1)

vu

09.01.2020 06:47

Partizan pobeđuje zato što Trinkjeri drži Birčevića na klupi, za razliku od Đorđevića kome je bio u startnoj petorki.