Novica Veličković, Erik Mika
KK Partizan
Novica Veličković, Erik Mika

KK Partizan

Novica Veličković, Erik Mika, Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana spremaju se za put Istanbul gde će od 18 časova u utorak igrati protiv ekipe Bahčešehira. Posle pobede u Železniku, crno-beli će sutra odmeriti snage sa turskim timom u meču četvrtog kola Evrokupa. U timu Partizana neće biti povređenih Mozlija i Jaramaza, a pred polazak na put, trener Parnog valjka Vlado Šćepanović je rekao:

- U ovom veoma teškom periodu, napornom zbog putovanja, gustog rasporeda i teških utakmica moramo pokazati karakter koji je preduslov za dobar rezultat. U ovom sistemu takmičenja gde nemate prava na grešku, gde pre svega nemate vremena za trening i pripremu utakmice, veoma je bitno biti fokusiran, sačuvati koliko-toliko pozitivne energije da se u utakmicama za koje nemate dovoljno vremena za pripremu, oslonite se na principe koji su već postavljeni. Očekujem težak duel, Bahčešehir je ekipa koja igra promenljivo, nisu do sada zabeležili pobedu, ali su namučili UNIKS u Kazanju gde su izgubili u poslednjoj sekundi. Ekipa ima kvalitet i svakako treba očekivati njihovu reakciju posle poraza i u turskom prvenstvu i u Evrokupu - istakao je Šćepanović.

Centar crno-belih, Erik Mika, smatra da ih čeka teška utakmica i nada se da su naučili lekciju i da će izboriti pobedu.

- Očekujemo tešku utakmicu kao i u svim mečevima Evrokupa, posebno zato što igramo na gostujućem terenu. Kao što znate, već smo odigrali dve utakmice u gostima i one nisu prošle onako kako smo se nadali. Sa ili bez navijača je uvek teško igrati u gostima zbog putovanja. Nadam se da smo naučili lekciju na prethodnim utakmicama i da ćemo sutra izboriti pobedu - istakao je Mika.

PROČITAJTE JOŠ: