Rašon Tomas
Twitter/KK Partizan Nis
Rašon Tomas

Twitter/KK Partizan Nis

Rašon Tomas, Foto: Twitter/KK Partizan Nis

Crno-beli su obezvedili prednost domaćeg terena u narednim fazama takmičenja. U Top 8 fazi ih čeka snažni Uniks, a dalje se ukrštaju sa parom Promiteas-Tofas. 

U slučaju prolaska u finale, Partizan će obezbediti dugoočekivani povratak u Evroligu.

Domaćini u "Štark" Areni su rano došli do dvocifrene prednosti 14:4, međutim sledi neočekivani preokret Trenta i prednost od pola koša na kraju prve deonice. Partizan uspeva da iz rezultatske klackalice izađe sa plusom koji je samo rastao do kraja utakmice.

Prvi strelac u pobedničkom sastavu večeras je bio Ognjen Jaramaz sa 19 poena (2/3 za dva, 4/4 za tri, 3/3 slobodna bacanja). Slede ga Amerikanci Kori Volden i Rašon Tomas sa po 13 poena, centar Nikola Janković je blistao sa 11 poena šest skokova i čak sedam asistencija.

Na drugoj strani su Džastin Noks sa 20 i Džejms Blekmon sa poenom manje bili najraspoloženiji.

KRAJ UTAKMICE - 91:75

8' Birčević diže na maksimalnih +19 - 85:66.

4' Prednost i dalje rastem, Janković, Tomas i Pejdć dižu na 72:57.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Jaramaz trojkom završava treću deonicu, dolazi do 19 poena i diže crno-bele na stabilnih 10 razlike. 63:53

8' Jaramaz nastavlja sa odličnom partijom, Mekadu i Pejdž se nadovezuju - 60:49.

5' Partizan održava prednost stabilno, Rašon Tomas dvocifren sa 11 poena - 54:46.

TREĆA ČETVRTINA

10' Raspoloženi Džastin Noks vezuje četiri poena, ukupno 13 u prvom poluvemenu i formira konačni rezultat posle dve četvrtine - 45:39

9' Neizvensnost nije trajala dugo. Partizan ponovo diže na dvocifrenu razliku serijom 11:3, na semaforu je 45:35.

5' Daleka trojka Jaramaza posle tajm-auta Partizana. Prethodno je Noks bio precizan sa polu-sitance - 34:28.

2' Rezultatska klackalica je u toku. Mian i Noks za dva na jednoj strani, Jaramaz sa bacanja, Trifunović i Volden trojkama i Mekadu kucanjem na drugoj. 31:26

DRUGA ČETVRTINA

10' Italijani se vraćaju ni od kuda i dolaze do vođstva 21:22 na kraju prve četvrtine.

Džejms Blekmon je već postigao 10 poena, uključujući i trojku za prednost.

4' Partizan brzo dolazi do dvocifrene prednosti, u koš su ubacili Volden, Tomas, Janković i Jaramaz - 14:4

1' Janković zakucavanjem u kontri i Jaramaz trojkom otvaraju meč - 5:2.

MEČ JE POČEO

Crno-beli su osigurali prvo mesto u grupi sa četiri pobede i tek jednim porazom, a sada je u igri domaćinstvo u narednim nokaut fazama.

Ukoliko opravdaju zvanje favorita, mogu da osiguraju da pred svojim navijačima igraju majstorice do samog kraja takmičenja, kome i sami slede zarad povratka u Evroligu.

Italijani su demolirani u prethodnom duelu 83:58 i poslednji su na tabeli sa svih pet poraza.

U sastavu za večeras nema Radeta Zagorca, dok se nakon povrede u tim konačno vratio Nemanja Gordić. Očekivano nema Redžija Redinga, Žanisa Pejnersa i Brajana Angole, koji nema pravo nastupa u Evrokupu, jer je prelazni rok završen pre njegovog dolaska u tim.

Andrea Trinkijeri:

"Posle skoro mesec dana se vraćamo u Arenu, malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku, gde god da se pojavimo. Utakmica sa Trentom je specifična i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobeda dugoročno može puno da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu".

Novica Veličković:

"Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i verujem da će dati sve od sebe da u poslednjem meču ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da 40 minuta igramo u jakom ritmu. Posle mesec dana igramo u Areni, prethodni put je bila puna, iskreno, puno bi nam značilo da i sada poseta i energija sa tribina budu na sličnom nivou", poručio je Veličković.