Sašo Filipovski (Partizan)
Alo/Marko Metlaš
Sašo Filipovski (Partizan)

Alo/Marko Metlaš

Sašo Filipovski (Partizan), Foto: Alo/Marko Metlaš

Nakon razgovora obavljenih između uprave kluba i dosadašnjeg trenera Saše Filipovskog, postignut je sporazum o raskidu ugovora sa njim i njegovim prvim asistentom Bobanom Mitevim.

Filipovski i Mitev su u Partizan došli 5. novembra 2020. godine, nakon što je mesto šefa stručnog štaba ostalo upražnjeno odlaskom Vlada Šćepanovića.

c Ipak, serija loših rezultata, pre svega u ABA ligi, dovela je do toga da trener i uprava kluba sednu za sto i dogovore se o prekidu saradnje.

- Partizan se ovom prilikom zahvaljuje Saši Filipovskom i Bobanu Mitevu na vremenu koje su proveli u crno-belom taboru i svom trudu koji su svakodnevno ulagali u Partizan.

Šef stručnog štaba Partizana do kraja sezone 2020/21 biće Aleksandar Matović, iskusni trener koji se u stručnom štabu crno-belih nalazi od leta 2017. Matović je pre toga dugo godina radio u mlađim selekcijama Partizana, a u košarkaškim krugovima je posebno poznat po kvalitetnom individualnom radu sa igračima.

Matovićev asistent biće koordinator mlađih selekcija i čovek koji je bio deo stručnog štaba Nenada Čanka u sezoni 2017/18, odnosno Vlada Šćepanovića na početku tekuće sezone, Dejan Džoli Mijatović.

Komentari (1)

Djoka

08.03.2021 23:23

Biće ono čuveno " Džaba ste krečili". Umesto da smene upravu i oteraju koloniju prosečnih stranaca, memjaju trenere. Uprava je ,a ne trener, dovela igrače i pojedinima obezbedila Srpske pasoše. Pored stalnih poraza ekipa Partizana je u medijima samo zbog smene trenera.