Čarli Šin i Majkl Džordan
AP/David J Phillip
Čarli Šin i Majkl Džordan

AP/David J Phillip

Čarli Šin i Majkl Džordan, Foto: AP/David J Phillip

Naravno, morao je da ima pomoć. Otac Martin, takođe čuveno glumačko ime, u tandemu sa sinom je učestvovao u trostrukom izazovu.

Šinovi su se protiv najveće mlade zvezde NBA lige krajem '80-ih borili u tri kategorije - slobodna bacanja, igri H.O.R.S.E. i basketu 2 na 1 na samom kraju.

Pravila su bila takva da je Em-Džeju otežana mogućnost pobede. U prvom nadmetanju na liniji penala, Džordan je i pored toga što je morao da zatvorenih očiju šutira, posle 20 pokušaja imao bolji skor od Šinovih.

U drugoj rundi isplaniranoj za igru H.O.R.S.E. superstar Bulsa je poražen. Za one koji ne znaju, pravila su takva da šutirate sa bilo koje pozicije na bilo kakav način, ukoliko pogodite - rival mora da ponovi. Ako promašite dobijate slovo, istovetno i za protivnika ukoliko košem ne poništi vaš uspešan šut.

Šinovi su izjednačili što je pripremilo scenu za finalni obračun. Martinu i Čarliju je dato pet poena prednosti u basketu do 10, Majklu pravo na jedan šut po posedu. Očekivano je da je Džordan igrao sa pola snage, sve u svrhu zabave. Čarli i Martin su preciznim šutevima sa polu-distance uspeli da ubedljivo sa 10:5 savladaju čoveka za kog će se ispostaviti da je najbolji košarkaš ikad.

Još jedan detalj iz epohalnog života Čarlija Šina.