NIkola Jokić
AP/DarronCummings
NIkola Jokić

AP/DarronCummings

NIkola Jokić, Foto: AP/DarronCummings

"Kada Jokić kaže da će uraditi nešto, on to zapravo i uradi", rekao je Felipe Ajhenberger, glavni Denverov trener za snagu i kondicionu spremu.

Brazilski trener i srpski košarkaš su se jako brzo zbližili i nakon sjajne poslovne saradnje postali i bliski prijatelji, a ono što je Felipea oduševilo je Nikolin fokus, disciplina i posvećenost.

"Ne volim da jedem bilo šta, ne zbog sebe, nego jer ću razočarati Felipea", rekao je Jokić, a Ajhenberger se prisetio kako je izgledao njegov prvi susret sa Jokićem, kada mu je rečeno da će individualno raditi sa njim.

"Bio je to interesantan momenat. Dolazi u nepoznatu sredinu i ne može da uradi ovo ili ne može ono, a sve se svodi na lični plan, što sam mu i rekao. Objasnio sam mu na koji način ćemo da radimo i on je to bez pogovora prihvatio. Izbacili smo Koka-kolu, koju je pio po dva litra dnevno pre dolaska u NBA, mogu da kažem da on godinama nije pio gazirana pića. Da transformišete svoje telo na način na koji je on to uradio je neverovatno. Da samo mogu to nekome da pokažem, bila bi to eksplozija uma", rekao je Felipe.

Ni sa jednim drugim igračem Felipe Ajhenberger nema takav odnos kao sa Nikolom Jokićem.

"Smatram ga porodicom. On me razume i sa njim sam vrlo iskren, pa ga i ne lažem jer uvek zna kada ne govorim istinu. Felipeu je stalo do mene, to se vidi, dao je 100 odsto sebe samo da bih ja uspeo i stvarno ne znam kako da se zahvalim. Mislim da nikada i neću moći. Rekao mi je da je moja dijeta loša i da moramo to da menjamo i kada bih se naljutio, samo bi me spustio na zemlju i nastavili bismo da treniramo", objasnio je Jokić.

Nikola Jokić

Tanjug

Nikola Jokić, Foto: Tanjug

Pre tri godine je Nikola Jokić privukao pažnju javnosti svojim sjajnim igrama i tada je Ajhenberger promenio režim njegovih treninga, pogotovo kada radi sa tegovima.

"On nije plejmejker, biće ispod koša i moraće da se bije sa protivničkim centrima svako veče, a jedini način da bude uspešan u tome jeste ako nabije mišićnu masu i zbog toga mora da diže tegove. Verujte mi, za te tri godine Nikola nije propustio niti jedan trening", rekao je Ajhenberger.

Bilo je "manjih problema" sa Jokićem kada je dolazio u Srbiju, jer se uvek opusti među svojima. Majk Meloun je čak bio oduševljen Somborom kada je došao u posetu i razume Nikolu zbog ljubavi prema ukusnoj hrani, što je i Felipe potvrdio.

"Ako hoćeš da naučiš da jašeš, Nikola je tvoj čovek. Ako hoćeš da budeš pored sjajnog ljudskog bića i da ga ostaviš sa decom, on je baš taj čovek, sjajan tip", nastavlja Denverov trener.

Jokić je sa Ajhenbergerom izgubio dosta kilograma i to mu je očigledno puno pomoglo, pogotovo kada vidimo da trenutno ima MVP sezonu sa 9 tripl-dabl partija uz startno mesto na Ol Staru.

"Neko drugi ne bi uložio ovoliko truda, ne bi se ovoliko trudio u sali ili bi manje dizao tegove. Nikolu mnogo poštujem zbog toga, on je zver"

PROČITAJTE JOŠ: