Novica Veličković
KK Partizan
Novica Veličković

KK Partizan

Novica Veličković, Foto: KK Partizan

Kao nagrada za dosadašnje igre u sezoni , kapiten crno-belih Novica Veličković našao se na spisku selektora Igora Kokoškova za februarski "prozor" kvalifikacija za EP.

- Razgovarao sam pre poziva sa Dejanom Milojevićem o mogućnosti da zaigram za reprezentaciju. Čast je nositi taj dres i boriti se za svoju zemlju. Ja sam tu da dam svoj maksimum, verujem da mogu da doprinesem - rekao je Novica za "Novosti".

Priznaje Novica da sve teže izdržava ubitačan tempo utakmica.

- Fizičko stanje mi je takvo da stručni štab gleda kad god može da me odmori. Ima perioda kad se osećam dobro, ima perioda kad stvarno ne mogu ni da treniram. Trudim se, pokušavam, ali stvarno mi je ponekad teško. Derbi, pa sutradan ujutru ideš na avion... Meni je aerodrom najveći problem. Autobus, avion i aerodrom su mi najveći neprijatelji. Svakog puta kad zamislim neki veliki aerodrom i koliko imam da prošetam do nekog "gejta" uvek razmišljam gde mogu da stanem, da sednem. Kolena hladim gde stignem.

Veličković, kaže da još ne vidi kada će doći kraj aktivne karijere.

- I dalje me drži ta emocija. Ovaj sport mi je dao mnogo stvari, ovaj klub mi je dao mnogo i stalno me na terenu vuče nešto. Igraću dok budem mogao. Sportisti mi kažu igraj dok možeš, drugi mi kažu treba da se igram sa decom posle karijere. Treba biti realan. Napravio sam sebi veliki problem sa kolenima, ali i košarka mi je dala mnogo - u emotivnom tonu završio je Veličković.

Veličković je poslednje dve godine podizao pehar namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća, a ove nedelje će pokušati to da uradi i treći put zaredom.