Dragan Šakota
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Dragan Šakota

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dragan Šakota, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda je deklasirala Radnički za plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, a trener Dragan Šakota je posle utakmice u Nišu govorio i o odlasku Ognjena Kuzmića u FMP.

- Mi već duži period imamo 18 igrača na treningu i to je bilo logično, duže smo razmišljali o nekim promenama. Posle nesreće koja se desila Kuzmiću, u situaciji je da nije bio moguće da se potpuno oporavi. Mi faktički i ne treniramo, imamo putovanje i oporavak. Nismo videli neke pomake, ovde možemo da vidimo šta će da bude za sledeću godinu, da se na miru pripremi za sve - rekao je Šakota.

Zvezda već duže vreme ima određenih zdravstvenih problema, pa je Dragan Šakota pokušao da iskontroliše minutažu i sačuva snagu za naredne utakmice.
- Braun je vukao povredu zgloba, ali jeste delimično i zamor. Nama je problem bio Dženkins, koji je imao problema ovih dana. To sve kruži i jedan je veliki problem. Gledali smo da iskontrolišemo minutažu, ali nam nedostaju bekovi. Šta da radimo, ako smo ga poštedeli danas, nadam se da nije neki problem.

Trener Crvene zvezde je da rekao da je pre dolaska u Niš igračima naglasio da ne sme da bude potcenjivanja, ali je početak utakmice počeo nešto drugačije.
- Ono što je bilo bitno i uvek će biti, kada se takmičimo u završnicama jeste da treba pokazati respekt prema takmičenju i svim protivnicima. Tokom karijere uvek pokušavam svojim igračima da kažem da nema potcenjivanja. Oni su odigrali izvanredno, puni entuzijazma, imali su odličan procenat šuta za tri poena. Čestitike nama za pobedu, a njima na borbi - zaključio je Šakota.