Sašo Filipovski
Twitter/KK Partizan
Sašo Filipovski

Twitter/KK Partizan

Sašo Filipovski, Foto: Twitter/KK Partizan

- Čestitam Mornaru na pobedi. Imali smo dva završna napada da dobijemo utakmicu i nismo uspeli. Ali dogovor je bio da utakmicu dobijemo odbranom i skokom. Grešili smo u odbrani, u igri jedan na jedan, gde smo dozvolili previše lakih prodora, a sa druge strane u tim prodorima pravili smo neverovatno previše faulova tako da je Mornar šutirao 35 slobodnih bacanja. Tu je bila ta razlika. Ostaje nam da naporno i tvrdo radimo, da napredujemo iz treninga u trening. I da da nam igra postane konzinstenta, jer imali smo nekih crnih rupa u organizaciji igre kad je padala koncentracija i disciplina. Nismo uspeli da valoruzujemo dobar početak. Uslijedio je pad, posebno u trećoj četvrtini, u kojoj smo imali slabu organizaciju napada. Pauza je malo izbacila iz ritma svaku ekipu, pa i nas i Mornar. Dosta je bilo otvorenih šuteva na obje strane, ali i promašaja. U svakom slučaju, treba naći put do pobede a večeras ga mi nismo našli - rekao je Filipovski.

S druge strane strateg Mornara Mihalo Pavićević je istakao da je ova utakmica bila itekako naporna, te da Partizan ima sjajnu ekipu.

- Ne znam kad me jedna utakmica više umorila od ove večerašnje. Znao sam da će biti ovako teška utakmica, jer Partizan je prava ekipa, to su sve sjajni igrači i došli su, poslije lošeg starta, da se vade na direktnog konkurenta za plej-of. Upravo taj pritisak koji sam nekako sebi stvorio, učinio je da mi ova utakmica bude još teža za vođenje. Može se ispostaviti na kraju prvenstva da je ovo jedan od najbitnijih pobeda ove sezone. Kad izgubite od direktnog konkurenta kod kuće, onda se teško vaditi. Ovo je Partizanu bila velika šansa i znao sam da je došao da je iskoristi. Ovako, imamo solidnu zalihu u pobjedama. Partizan ima već pet poraza i trenutno se komotno osjećamo, bez obzira što još ima mnogo da se igra. Pauza je ostavila traga, jer nismo mogli da treniramo u punom sastavu. Kod obje ekipa bila je izrazita želja i volja za pobjedom. Čak i neke greške uspevali smo da nadoknadimo velikim htjenjem, videli ste koliko su se igrači bacali po parketu za 'ničije' lopte. To me izuzetno raduje - rekao je on.

Pročitajte još: