Vlado Šćepanović
KK Partizan
Vlado Šćepanović

KK Partizan

Vlado Šćepanović, Foto: KK Partizan

Vlado Šćepanović je postao trener Partizana u veoma delikatnom trenutku, usred pandemije koronavirusa i posle Andree Trinkijerija koji je u poništenoj sezoni imao čudesne rezultate u dva takmičenja i osvojen trofej. Partizan je loše otvorio sezonu, izgubio je dobijenu utakmicu protiv Huventuda u Evrokupu, a zatim i dva meča na startu ABA lige, oba kod kuće, protiv Borca i Budućnosti, kasnije je usledio i debakl u Kazanju u Evrokupu. Šćepanović je automatski pod pritiskom, a pred meč protiv Cedevite govorio je za TV Partizan i rekao šta mu sve smeta na startu sezone. 

- Smeta mi kad krene histerija da je Partizan ispustio „površnu“ ekipu, koja nije čak ni solidna. Na kraju se pokaže da smo je izgubili od tima koji ne zna poraz ove sezone osim u sudaru sa Realom. Nekorektna atmosfera se stvara od te utakmice, ali dobro. Svako ima pravo da se razume u košarku i da komentariše, dok ja slušam isključivo struku. Malo je degutantno i ružno kakva se atmosfera napravila posle Huventuda. Razumem iskrene i pozitivne kritike, ne i – možda ću biti grub – gebelsovsku histeriju medija. To ova ekipa ne zaslužuje. Tu sam da prihvatim sve negativne kritike, neka idu na moj račun, samo ću pokušati da zaštitim igrače - rekao je Šćepanović.

Da li će Partizan stići do plej-ofa ABA lige?

 

Šef struke crno-belih ističe da je izuzetno teško praviti u kontinuitetu zapažene rezultate u doba pandemije.

- Ljudi zaboravljaju da se poslednja utakmica prethodne sezone igrala u martu i da sadašnja ekipa nije ista kakva je bila u februaru. Ako ste imalo u sportu, ne možete da očekujete da budete isti posle šest meseci karantina. Prazni minuti su normalna pojava. Više takvih imate kad vam je na raspolaganju manje kvalitetnih igrača. Kad je više kvalitetnih individualaca onda je pad manje izražen. Dešava se i dešavaće se, igrači ne mogu da drže koncentraciju 40 minuta. To je nus pojava svega što se dešava.

Šćepanović posebno podvlači izostanak navijača na tribinama. 

- Nemojmo da zaboravimo da Partizan igra pred praznim tribinama, a od navijača dobija više od 30 odsto energije. Ne pravim alibi, međutim, atmosfera je neuporediva. Ne žalimo se, iako je mnogo teško raditi u ovim uslovima. Bole zlonamerne i neosnovane kritike na naš račun, ćutimo i radimo, ne obaziremo se, posvetili smo se ovom klubu, videćemo za šta će biti dovoljno.

Šćepanović se osvrnuo i na sutrašnji meč protiv Cedevite (19 časova).

- Igramo protiv ekipe koja je u boljoj situaciji od nas. Kad imate dva igrača iz prve petorke van tima, najboljeg napadača (Jaramaza i najboljeg odbrambenog igrača (Vila Mozlija), jasno je u kakvoj situaciji dočekujemo derbi. Cedevita je u ovom trenutku kvalitetnija, ima veći fond igrača, u boljoj je formi. To ne znači ništa, imam momke koji su već pokazali karakter, učiniće to i u nedelju. Stojim uz njih, Partizan u kakvom god sastavu da igra ide na pobedu.

Posle dva uvodna poraza na domaćem terenu, od čačanskog Borca i podgoričke Budućnosti, nemaju crno-beli pravo na grešku u ulozi domaćina.

- Partizan nikad nema pravo na kiks. Ceo život sam pod pritiskom, navikao sam, ali se vidi da utiče na igrače, zato pokušavam da ih oslobodim tako što neosnovani pritisak prihvatam na sebe. Kiks na početku je bio Borac, dok je Budućnost skuplja, kvalitetnija i bolja ekipa od nas. Izgubili smo nesrećno. Ti porazi nisu rezultat loše igre. Desili su se. Prošle sezone smo dobili 15 utakmica u poslednjim minutima ili sekundama - zaključio je Šćepanović. 

PROČITAJTE JOŠ: