Tornike Šengelija
AP Photo/Ariel Schalit)
Tornike Šengelija

AP Photo/Ariel Schalit)

Tornike Šengelija, Foto: AP Photo/Ariel Schalit)

Krilni centar iz Gruzije potpisao je trogodišnji ugovor, a baskijiski klub napustio je posle šest sezone i titule šampiona Španije.

"Ponosan sam što sam se pridružio aktuelnom šampionu Evrope. Radujem što ću igrati sa fantastičnom ekipom igrača, nadam se da ćemo imati uspeha u Evroligi i VTB ligi", rekao je Šengelija posle potpisivanja ugovora.

On je u Evroligi prošle sezone imao prosečan učinak od 15,9 poena, 5,6 skokova i 2,9 asistencija, dok je u španskom prvenstvu imao prosek od 16,6 poena, 6,3 uhvaćenih lopti i 2,7 dodavanja.

Šengelijin prelazak u CSKA izazvao je pažnju javnosti u njegovoj domovini, gde je zbog tog poteza okarakterisan kao izdajnik, jer je, kako se navodi, neprihvatljivo da jedan Gruzijac nosi amblem ruske vojske na grudima.

Crvena zvezda - Panatinaikos

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda - Panatinaikos, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Grčki reprezentativac Nik Kalates potpisao je trogodišnji ugovor sa Barselonom! 

Ostalo je samo još da prođe medicinske preglede. Kalates je nedavno napustio Panatinaikos u kojem je proveo devet sezona!

Prošle sezone u Evroligi prosečno je beležio 13 poena, 9 asistencija i 5 skokova i bio jedan od kandidata za nagradu najkorisnijeg igrača takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ: