Bogdanović i Teodosić u KSS
KSS
Miloš Teodosić

eurocupbasketball.com

Miloš Teodosić, Foto: eurocupbasketball.com

Miloš Teodsoić je izabran u idealnu postavu Evrolige u prethodnoj deceniji! Kapiten Srbije je dobio veliko, ali i očekivano priznanje. Igrajući za Olimpijakos i CSKA godinama je bio najbolji plejmejker elitnog takmičenja, gotovo u svaloj sezoni je bio ili u prvoj ili u drugoj postavi lige, sve do odlaska u Kliperse pre dve ipo godine. Idealni tim Evrolige u protekloj deceniji tako čine: Teodosić, Dijamantidis, Dončić, Navaro i Hajns.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

The newest member of the 2010-20 EuroLeague All-Decade team as voted by fans, media, players and coaches.... ? @milosteodosic4 ? #EuroLeague20

Објава коју дели Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) дана 7. Апр 2020. у 3:05 PDT

Prema glasovima medija, fanova igrača i trenera, kapiten Orlova se našao u ovom izboru u periodu između 2010. i 2020. godine. Na početku decenije, Miloš je u dresu Olimpijakosa bio proglašen za MVP-a Evrolige, najmlađeg do tog momenta. Postao je poznat po svojim asistencijama i mirnoći u ključnim trenucima susreta, te se nije libio da preuzme odgovornost. Tri puta je bio imenovan u najbolji prvi tim Evrolige i isto toliko puta i u drugi tim i dva puta je bio MVP meseca. Teodosić je bio jedan od dvojice igrača koji je ove decenije sakupio više od 2.500 poena i 1.000 asistencija. Drugi je bio Vasilis Spanulis. Vodio je u sezoni 2016-17 i to u asistencijama (6,8 apg.) i šutevima za tri poena (77).