Nikola Jokić
AP/Mark J Terrill
Nikola Jokić

AP/Mark J Terrill

Nikola Jokić, Foto: AP/Mark J Terrill

Četvrti meč finalne serije NBA lige, na Zapadu, toliko je bio problematičan da su i specijalizovani mediji morali da odrade detaljnu analizu i pojasne javnosti odluke arbitara. 

Jutjub kanal Bballbreakdown analizirao je suđenje na meču Denvera i Lejkersa.

Sudija Roni Nan, koji je 19 godina delio pravdu u NBA, a pet godina delegirao, imao je nekoliko zanimljivih analitičkih momenata.

Može li iko na svetu da se bori protiv sudija?

 

Naveo je da su i Lejkersi oštećeni, ali je utisak da je Denver gore prošao, zbog tajminga odluka i samih situacija, koje su bile jasne i škakljive, poput faula koji je sviran nad Dejvisom kada je u doskoku nagazio igrača Denvera.

Napomenuo je zakucavanje Lebrona u Granta kada je Džejms dobio slobodna bacanja, a Nan smatra da je košarkaš Denvera bio odlično postavljen za iznuđivanje ofanzivnog faula.

Potom se desilo zakucavanje Hauarda pri rezultatu 57:53, kada je prvo napravio faul odgurnuvši čuvara, a zatim neometano došao do koša uz koji je dobio faul i bacanje!

Nan je ovde dodao da više nije vreme Pistonsa i Bulsa iz prošlosti kada se ovome gledalo kroz prste.

Naredna situacija je ona kada je Milsapu sviran ofanzivni faul, iako je fintom šuta izbacio Koldvel Poupa. Teatralan pad igrača Lejkersa je bio dovoljan sudijama da oduzmu napad Denveru, a Milsap je ušao u problem sa faulovima.

- Morao bih da stavim naočare i ovo dobro pogledam sa ostalim sudijama. Svi znamo da Lebron ume dobro da blokira, ako je neko dobar u tome, onda je on. Ali ovde jasno vidimo da udara po ruci.

Nikola Jokić je u dva meča na sve moguće načine doveden u problem sa faulovima.

Lejkersi vode 3:1 u seriji protiv Denvera. Nagetsi su već dva puta uspeli da se vrate posle 1:3, ali ako se nastavi ovakvo suđenje, onda nemaju čemu da se nadaju.

PROČITAJTE JOŠ: