Denzel Vošington
shutterstock
Kavai Lenard

twitter/Raptors

Kavai Lenard, Foto: twitter/Raptors

Kada pomislite o Lenardu zasigurno mislite o nekoliko stvarima: njegovoj sjajnoj odbrani, velikim rukama i mogućnošću da iz tranzicije napada postigne koš iz svakoraznih situacija.

Ali ipak jedna stvar se ističe, a to je njegovo ponašanje i tih ego. Baš kao u slučaju sa Tim Dankanom sa kojim je igrao u San Antonio Sparsima.

Njegova skromnost ga čini boljim saigračem, ali on nije oduvek bio tako miran i bez emocija. Da bi ste razumeli njega morate da znate njegovu celu priču iz detinjstva.

On je stekao sliku u medijima da je robot koji ne iskazuje emocije ili ih retko kada pokazuje.

Kavai Lenard, Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERST

Radeći toliko sa njim, to im je bila prilika da se združe još više, i uz to su još uspevali da igraju košarku zajedno!

Nažalost, ta auto perionica je mesto najtragičnijeg sećanja Kavai Lenarda!

U januaru 2008. godine, Mark Lenard je upucan i ubijen u toj auto-perionici u Komptonu, Kaliforniji. Prema ESPN-u, Mark je hteo da ode sa posla ranije da bi mogao da gleda utakmicu svog sina te večeri, ali on je ubijen i ubica još uvek nije pronađen.

16-godišnjem Kavaiju se ceo svet srušio, uprkos svemu, on je dan nakon što je izgubio oca, odigrao meč za svoj tim "Riverside King team" za koje je postigao 17 poena u porazu od "Compton Dominguez" 68:60.

"Košarka je moj život, hteo sam da odem na meč i da skrenem misli. Mnogo je tužno. Moj otac je trebao da bude na utakmici" - rekao je MVP finala.

Denzel Vošington, Foto: shutterstock

U publici je bio i poznati glumac Denzel Vošington koji je otkrio u podkastu "The Bill Simmons Podcast" kako je to izgledalo iz njegove perspektive:

"Moj sin je igrao utakmicu koja je bila druga po redu i ona je bila u školi "King Riverside" koji je bio domaći tim, mislim da je iz Atlante bila škola, i sećam se te večeri jer su rekli "Na utakmici je mlad čovek koji igra večeras, uprkos tome što mu je otac ubijen". Odali smo počast minutom ćutanja za njega, ime tog dečaka je Kavai Lenard, imao je 29 poena i 27 skokova, tada sam pomislio "Vau, dete je toliko inspirisano gubitkom svog oca". Kakva utakmica, a niko nije znao da će to raditi i 20 godina kasnije" - rekao je Denzel.

Pre nego što mu je otac ubijen, Kavai je bio poznat po svom šutu za tri poena, ali njegov šut je pretrpeo udarac kada se ubistvo desilo što je moglo i da se oseti.

"On je sjajan šuter. Šutirao je 45 % sa linije za tri poena pre nego što je njegov otac ubijen. Pokušavao je da ga povrati, a šut se vratio u plej-ofu. Vratio je svoju igru na tamo gde je bila" - rekao je Tim Svini nekadašnji trener Lenarda.

Kavai Lenard, Foto: reddit/u/bukkake_my_prostate

"Košarka mi pomaže da ne mislim ni o čemu, podiže me svakog dana kada se osećam loše" - Lenard.

Dva meseca nakon smrti njegovog oca, upravo je on bio najzaslužniji za uspeh njegovog tima iz srednje škole koja je uspela da uđe u finale i to po prvi put, baš protiv ekipe "Dominguesa" sa kojom je odigrao meč nakon što mu je otac ubijen.

Baš na dan očeva u Americi, San Antonio su osvojili titulu te godine, a Lenard je primio najveću individualnu nagradu.

"Ima stvarno specijalno značenje za mene, znajući da je on otišao i da sam osvojio šampionat na dan očeva!"

Može li Lenard osvojiti treću titulu u NBA ligi, za svoj treći tim!