Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda
Alo Marko Metlas
Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

Trener Partizana Andrea Trinkijeri govorio je TV Arena sport. Italijan je rekao da košarka nije u prvom planu zbog pandemije, ali da je istakao da je njegova ekipa ove sezone dala sve.

- U svakom takmičenju je Partizan bio prvi. Superkup, ABA liga, Partizan bi bio prvi i ako jedno kolo ne igra. Za nas se ne bi to promenilo, u Evrokupu imamo najbolji rekordni renking, borili smo se zubima i noktima da imamo domaći teren. Dobili smo Kup Srbije, mislim da ne moram ništa da kažem, kraj priče - rekao je Trinkijeri.

Sigurno je da će ova izjava izazvati ogromnu polemiku, jer su Budućnost i Crvene zvezda žestoko protiv toga da se titula dodeli Partizanu na osnovu plasmana posle regularnog toka, kako su to učinili u Belgiji, Ukrajini, Litvaniji, Bosni i Hercegovini i Poljskoj.

Komentari (2)

ax

19.03.2020 22:29

U svim ovim navedenim državama osvajanje prvenstva nema nikakvu težinu i ništa ne znači. Stim znači nije za upoređivanje.

xaxaxa

20.03.2020 04:39

Italijan je u pravu:super kup, kup, aba i pogotovo evropa najvise su pokazali i ako ne bude bilo moguce da se odigraju utakmice jedino i logican je njegov predlog. Ja predlazem limenke.