Kobi Brajant
AP/Kevork Djansezian
Kobi Brajant

AP/Kevork Djansezian

Kobi Brajant, Foto: AP/Kevork Djansezian

Kobi Brajant je ostavio neizbrisiv trag u ovom sportu, nije ni čudo što je njegova smrt potresla mnoge ljubitelje igre pod obručima!

Slavni košarkaš je poginuo nakon pada helikoptera, a pre toga je bio u crki sa ćerkom Đijanom, tada ga niko nije fotografisao!

Poslednja fotografija Kobi Brajanta je nastala dan ranije, a njen autor je 13-godišnji dečak Brejdi Smigl koji je hteo selfijem da "uhvati" svog idola!

Brejdi, baš kao Đijana, je učestvovao na  na turniru Mamba sport akademije!

Omaleni fan slavnog "Jezerdžije" je bio presrećan što će upoznati svog idola: "Videćemo Kobija pre naših mečeva. Opsednuti su košarkom i veliki fanovi Kobija!" - otkrila je njegova majka Diona!

Kobi i Điana Brajant

Instagram/ kobebryant

Kobi i Điana Brajant, Foto: Instagram/ kobebryant

Kobi je bio trener ekipe Lejdi Mambas za koju nastupa njegova ćerkica, a nakon što je njegov tim izgubio sa 46:29, Brejdi je došao do Kobija i zatražio selfi.

Brajant nije bio raspoložen za slikanje, te je poručio dečaku "napravićemo bolju fotografiju sutra".

Ipak, dečak je uspeo da fotografiše sebe i Kobija u pozadini kako napušta zgradu. Ovako ta fotografija izgleda!

Kobi Brajant

printscreen

Kobi Brajant, Foto: printscreen

Na kraju se ispostavilo da je ovo poslednja fotografija Kobi Brajanta, pošto su on i njegova ćerka Đijana poginuli u nedelju u 9.46 po lokalnom vremenu kada je njihov helikopter, u kojem je bilo još 7 osoba, udario u brdo u mestu Kalabazas!

Njih dvoje su krenuli na košarkaši turnir, na koji nikada nisu stigli, a dečak koji je napravio poslednju fotografiju živog Kobija je ostao bez "bolje fotografije":

"Ustala sam ujutru i čula da je bila helikopterska nesreća u Kalabazasu i rekla mojoj porodici. "Oh, gospode, helikopter je pao u isto vreme kada je Kobi trebalo da stigne, molimo se da to nisu bili on i Điđi". Zatim, samo sat vremena kasnije čuli smo vesti. To je tako tužno" - rekla je majka dečaka!