Saša Obradović
Tanjug
Saša Obradović

Tanjug

Saša Obradović, Foto: Tanjug

Obradović će prvi put kao trener voditi tim sa Malog Kalemegdana u večitom derbiju, koji je na programu sutra od 21 sat u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

- Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi. Za mene, presudan je samo krajnji rezultat u sezoni. Mi želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Nadamo se da će ovaj virus nestati, a mi imati naše navijače na tribinama što je ogroman vetar u leđa - rekao je Obradović za klupski sajt.

Crvena zvezda trenutno vodi na tabeli ABA lige sa skorom 7-0, dok je Partizan na 4. mestu sa skorom 4-3.

- Znamo da sama utakmica nema favorita bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača. Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, dobili su vezane utakmice u ABA ligi i Evrokupu. Sa druge strane, mi posle dve teške nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica, sve to želimo da ostavimo po strani i odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do bodova - rekao je trener crveno-belih.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić, koji ima veliki broj ovakvih utakmica u igračkoj biografiji, kaže da sutrašnji meč treba da odigraju dobro i u napadu i u odbrani.

- Specifična utakmica koja ima svoju težinu kada god se igra i u kojim god okolnostima se igra. Ove nedelje izlazimo iz vrlo teške serije utakmica u kojoj smo odigrali već sedam mečeva za praktično 15 dana, sada nam predstoji derbi. Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koja igra dobro, koji je upisao nekliko važnih pobeda i sigurno u dobrom raspoloženju očekuje ovaj meč. Dobro se poznajemo, Imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se dogovora pre utakmice - izjavio je Lazić.

Pročitajte još: