KK Partizan KK Crvena zvezda
KK Partizan NIS
KK Partizan KK Crvena zvezda

KK Partizan NIS

KK Partizan KK Crvena zvezda, Foto: KK Partizan NIS

Partizan je bio blizu pobede, ali je doživeo poraz od Crvene zvezde u prvom derbiju sezone. Krilni igrač Partizana Rade Zagorac je posle poraza posebno je apostrofirao kvalitet rivala, istakavši da je na višem nivou nego prethodnih godina.

- Bila je to kvalitetna utakmica u svakom smislu te reči. Stiče se utisak da Zvezda nekoliko godina nije imala ovoliki individualni kvalitet, i to na svim pozicijama. Imaju po nekoliko odličnih igrača na svakoj poziciji i srpemni su da u svakom trenutku naprave prevagu i budu meč-vineri. Mi smo u malo rovitom izdanju prikazali dobru utakimicu jer smo ostali u našem sistemu i nismo odustajali i kad je Zvezda imala dvocifrenu razliku. Ono na čemu trener Filipovski insistira je igranje u sistemu i to je naš razlog pobede ili poraza. To je vrlo pošteno. Drago nam je što smo se vratili iz velikog zaostatka i što smo bili odlučni u nezgodnim momentima. Mnogo će nam koristiti predstojeći period u kojem ćemo radom nadogađujemo situaciju koju trenutno imamo – četiri pobede i ovu utakmicu za koju lično mislim da smo odigrali dobro - izjavio je Zagorac.

Partizan će posle dvonedeljne pauze naredni meč igrati 5. decembra u ABA ligi i gostovaće Mornaru u Baru, dok će četiri dana kasnije u okviru Evrokupa dočekati Bahčešehir.

PROČITAJTE JOŠ: