Igrači Zvezde
KK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

KK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli su sada na skoru 11-2, dok je Mornar na 12-3. Meč su završili bez Dejana Radonjića, koji je isključen na startu četvrte četvrtine.

Na ovoj utakmici, Zvezda je pogodila 17 trojki (17/34).

Zvezda je odlično otvorila utakmicu.

Mornar nije uspevao da postigne koš iz igre u prva četiri minuta, već su se bacanja upisali Luković i Nidam. Sve je to Zvezda koristila i preko Dobrića i Noka brzo došla do +10.

Mornar pravi seriju i vraća se u igru, pa su se u poslednja dva minuta obe ekipe raspucale i videli smo 47 poena u prvoj četvrtini.

Na prvi mali odmor Zvezda je otišla sa tri poena prednosti. Održavali su prednost u drugoj četvrtini i obe ekipe imale su po nekoliko mini-serija. Zvezda se odlepila ponovo na +8, ali Mornar serijom 6:0 stiže na dva poena zaostatka. Uzvraća Zvezda serijom 5:0 i dolazi do +7, ali ponovo se Mornar vraća i pred poslednjih 10 sekundi imali su samo poen zaostatka.

U poslednjoj sekundi Zvezda postiže koš i na poluvreme odlazi sa +3.

Mornar je predvodio u prvom poluvremenu Vajthed sa 10 poena, koji je sve poene postigao u prvoj četvrtini, dok je na drugoj strani Dobrić ubacio 11, a Lojd 9 poena.

                                                                      MORNAR - CRVENA ZVEZDA 78:86

                                                                              IV ČETVRTINA

40. minut Približava se Mornar rezultski, do kraja ima još dvadesetak sekundi, može li se desiti preokret? Sada Mihajlo Pavićević prigovara sudijama i dobija tehničku. Izlazi Lojd, ulazi Lazić. Kori Volden na liniji slobodnih bacanja. Nema trojke Gebrijela. Kraj utakmice. 

39. minut Zvezda vodi 81:74 i ima napad.

38. minut Zvezda juriša ka pobedi

36. minut Ovo je veče Ognjena Dobrića. Njegova nova trojka i novi tajm-aut traže domaći. 

35. minut Mornar se polako približava Zvezdi. Evo i kazne. Gordić pogađa uz faul. Lojd poentira. 

34. minut Početnička greška Nemanje Gordića. 

33. minut Nova trojka Lojda. Promašuje Vajthed i Zvezda ima priku da se još više odlepi. Sjajan koš Koloma. 

32. minut Jeremić je dobio udarac na skoku i trenutno je mali prekid. Rasprava dva trenera u toku. Prvo je Mladen Jeremić ostao na parketu pošto je udario u lakat svog saigrača Smita, a potom su "zakuvali" Đorđije Pavićević i Dejan Radonjić. Obojica su isključena!

31. minut Na startu četvrte četvrtine poentira Dobrić, koji cepa mrežicu za tri poena

                                                                              III ČETVRTINA 

30. minut Kraj treće četvrtine. 

29. minut Na terenu Kolom i Lojd. Poentira Vajthed, i istopila se prednost Zvezde. 

28. minut Smenjuju se greške na obe strane. Nova trojka Džonija O Brajanta. Nema trojke Voldena ali Branko Lazić pravi treći faul. 

27. minut Kakvo šutersko veče Ognjena Dobrića. Nova trojka. Uzvraća trojkom i Gebrijel. 

26. minut Gebrijel siguran sa linije slobodnih bacanja, ponovo je nerešeno. Trojka Korija Voldena uz faul. To su prvi poeni Voldena na ovoj utakmici. Gordić asistira ka Smitu i on postiže koš uz faul i dodatno slobodno bacanje. 

25. minut Još jedna trojka Džonija O Brajanta. Četvrti faul Jagodića -Kuridže koji besni na sudije, moraće Radonjić da ga sačuva za kraj meča. 

24. minut Smit pogađa uz faul. 

23. minut Tek što je ušao Ognjen Kuzmić, moraće na klupu. Prvo izjednačenje na utakmici. Uzvraća O Brajant osmom trojkom Zvezde na ovoj utakmici. Okliznuo se Pulen i pao uz bolni krik, izgleda da je povredio koleno. 

22. minut Prva trojka u nastavku meča za Zvezdu i to za Lengstona Hola. 

21. minut Prvi napad za Mornar. 

                                                                              II ČETVRTINA  

20. minut Nidam pravi faul nad Holom. O Brajant maši za tri. Pulen pokušava za tri ali ne uspeva. Poslednja akcija za Zvezdu i sjajna finta Lengstona Hola. Završeno je prvo poluvreme. 

19. minut Šehović siguran ispod koša. O Brajant pravi faul u napadu i to je njegova prva lična greška. 

18. minut Mnogo grešaka sa obe strane. 

17. minut Sjajna trojka Džordana Lojda. 

16. minut Majstorski potez Dejana Davidovca. Još jednom Smit cepa mrežicu koša i poentira. 

15. minut Nova trojka za Mornar, poentira Aleksandar Lazić. Serija Mornara od 6:0 i tajm-aut traži Radonjić. Sjajan Dobrić i prvi dvocifren košarkaš u dresu crveno-belih. Marko Jeremić s druge strane pravi faul u napadu i moraće na klupu. 

14. minut Sjajan Smit ponovo ispod koša Zvezde i odlično zakucava. S druge strane greši Kolom. 

13. minut Sjajna Zvezda u odbrani, u napadu još bolja, postiže dve vezane trojke. 

12. minut Greška u koracima Lendrija Noka, i to je drugi put da mu se dešava na ovom meču. Nezadovoljan je Radonjić zalaganjem svog igrača. 

11. minut Aleksandar Lazić se u ekipi Mornara upisuje u strelce. 

                                                                              I ČETVRTINA

10. minut Maši Zvezda za tri poena, uzvraća Vajthed novom trojkom i gotova je prva četvrtina. 

9. minut Lojd poentira sa poludistance. Kolom maši za tri poena, ali Lazić ispravlja tu grešku. Nova serija Zvezde, sada je Lojd postigao koš. 

8. minut Vajthed postiže trojku za Mornar i domaći imaju seriju od 5:0. Kino Kolom upisuje prve minute na utakmici. Smit odličan ispod koša. 

7. minut Druga trojka Ognjena Dobrića i prvi tajm-aut traže domaći. Spetljao se Smit ispod koša Zvezde, ali se ubro popravio i efektno zakucao. 

6. minut Lengston Hol pravi faul nad Pulenom, kada se zaleteo i šutirao za tri poena. Koš je priznat a Pulen dobija dodatno slobodno bacanje. O Brajant uspeva ispod koša da poentira, i dobije faul, i pogađa slobodno bacanje. 

5. minut Prvi poeni Džejkoba Pulena, Mornar smanjuje prednost gostiju. Lengston Hol precizan sa penala. 

4. minut Prvi faul pravi i Branko Lazić. Uroš Luković polovično siguran sa penala. 

3. minut Gabriel je faulirao Jagodića-Kuridžu koji je efikasan sa linije slobodnih bacanja. Zvezda ima finu prednost. 

2. minut Noko pravi faul, a sada i Vranješ pravi faul s druge strane. Prva trojka za Zvezdu, postiže je Dobrić.

1. minut Kori Volden promašuje prvu priliku za Zvezdu, s druge strane maši i Vranješ. Prvo poeni za Zvezdu, poentirao je Noko. 

Utakmica će se ipak odigrati.  

Voda na parketu, hala prokišnjava, voda ulazi kroz ventilaciju i još nekoliko problema. Ipak, košarkaši oba tima se zagrevaju, sačekaćemo odluku sudija. 

Ipak je potvrđeno da prokišnjava krov u Baru. Voda ulazi kroz ventilaciju i kaplje po parketu dvorane "Topolica".

Zbog tehničkih problema, meč će početi tek za dvadesetak minuta. 

Što se međusobnog skora tiče, Zvezda je slavila na šest od poslednjih sedam mečeva. Poslednji duel pripao je Zvezdi u Beogradu, dok je poslednja utakmica odigrana u Baru pripala Mornaru.

Od 2016. godine odigrali su pet mečeva u Baru i skor je 3-2 za Crvenu zvezdu.

Dejan Radonjić se vratio u Crvenu zvezdu 25. decembra i dva dana kasnije doživeo debakl na gostovanju Igokei. Posle toga je upisao po tri pobede i poraza, a najvažniji je bio trijumf protiv Reala u Madridu.

- Mornar igra sjajno ove sezone, i ambicije i ciljeve koje su najavljivali imaju svoje uporište na terenu. Ima odlične rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu, a inače izvanredan sastav dodatno je pojačan Nemanjom Gordićem, koji predstavlja ozbiljan kvalitet više za taj tim. Očekuje nas težak meč bez ikakve dileme, i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou. Neophodno je da odgovorimo i energijom i na svaki drugi način, kako bismo kontrolisali ogroman kvalitet koji poseduju Barani - istakao je Radonjić.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: