Crvena Zvezda - Baskonija
Alo Marko Metlas
Crvena Zvezda - Baskonija

Alo Marko Metlas

Foto: Alo Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde bili su ravnopravan protivnik Moskovljanima sve do drugog dela treće deonice u kojoj je CSKA na krilima Amerikanaca uspeo da stekne prednost koju je značajno uvećao u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji u redovima ruskog kluba bio je Majk Džejms sa 29 poena, a značajan doprinos dao je i Džoel Blomboj sa 17 poena.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Dejan Davidovac koji je upisao 17 poena, tri više od Bilija Berona.

Sedam minuta pre kraja utakmice Dragan Šakota je u kratkom periodu dobio dve tehničke greške i isključenje pa nije sa klupe prisustvovao devetom evroligaškom porazu crveno-belih. 

Kraj utakmice CSKA - Crvena zvezda 100:74

38. minut - 98:71 CSKA održava 27 poena prednosti.

36. minut - 94:67 Nezaustavljiv je ruski klub, Hiliard je pogodio dve trojke i za tri minuta stigao do dvocifrenog učinka.

33. minut - 86:65 Dve tehničke je Dragan Šakota dobio u kratkom periodu, paće ekipu nastaviti da vodi Gavrilović. 

31. minut - 80:62 Bolomboj, a potom i Antonov uvećavaju prednost Rusa pa je sad pred crveno-belima zadatak da izbegnu debakl.

Kraj treće četvrtine - 76:62 Rusi su pokazali koliko im je malo potrebno da se odvoje na dvocifrenu razliku. Voroncevič je pogodio dva slobodna bacanja, a u narednom napadu, na tri desetinkeod kraja Dženkins je faulirao Bolomboja pa je Zvezda pred poslednju deonicu na 14 poena zaostatka.

28. minut - 69:60 Džejms je pogodio za dva poena, a potom i zlobodno bacanje i sad je na 29 što ga čini ubedljivo najefiksanijim igračem na susretu.

26. minut - 61:56 Kurbanov, a potom i Bolomboj poenima vraćaju prednost od pet poena domaćinu, ali Beron održava priključak crveno-belih.

25. minut - 56:56 Simanić pogađa van linije 7,25! Potom je Džejms vratio vođstvo Rusima, a Kuzmić sa linije penala izjednačio.

24. minut - 54:52 Prvi poeni Simanića za prilazak Zvezde na samo dva poena zaostatka.

23. minut - 54:50 Novom trojkom Berona crveno-beli su se dodatno približili domaćinu.

21. minut - 52:47 Beron je pogodio trojku i na sjajan način otvorio treću četvrtinu za crveno-bele.

Kraj druge četvrtine - 52:44 Džejms briljira večeras, pogodio je nov trojku, ali su Davidovac i Faje sačuvali nadu crveno-belih pred drugi deo utakmice. 

19. minut - 49:38 Ekspresno je CSKA odgovorio preko Džejmsa koji u dva vezana napada pogađa za tri poena. Amerikanac je sada na 19 poena.

18. minut - 43:38 Zvezda se probudila. Gist je pogotkom za dva poena dodatno smanjio prednost što je bio povod treneru CSKA da zatraži tajm-aut.

17. minut - 43:36 Davidovac je pogodio za tri poena, na šta je odgovorio Hajns. 

16. minut - 41:31 Rusi prvi put imaju dvocifrenu prednost.

15. minut - 38:30 Voroncevič je odlično odigrao odbranu, a potom i sjajno asistirao Bolomboju koji pogađa za dva poena uz faul. 

12. minut - 32:26 Voroncevič je trojkom upisao prve poene, prethodno je istom merom neopreznu odbranu domaćina naplatio Davidovac. 

Kraj prve četvrtine - 26:21 Strelnieks je pogodio za tri poena uz faul koji nije materijalizovao sa linije penala. U narednom napadu Beron je bio neprecizan, a Strelnieks je doneo još ubedljivije vođstvo Moskovljanima.

9. minut - 21:21 Beron je postigao dva, a Lazić tri poena, pa su crveno-beli ekspresno neutralisali zaostatak.

7. minut - 21:16 Raspucali su se CSKA i Zvezda van linije 7.25, Džejms i Kurbanov su pogodili trojke za domaćina, a odgovorio im je Čović.

6. minut - 15:11 Dva vezana napada domaćina i mini serija za četiri poena prednosti. 

5. minut - 10:11 Nekoliko promašaja u nizu, neprecizni su bili Kurbanov, Strelnieks i Simanić.

4. minut - 10:11 Čović posle asistencija upisuje i prve poene. Potom je Lazić odličnom odbranom izborio priliku da Zvezda stekne veću prednost, ipak Beron je bio neprecizan.

3. minut - 10:9 Tri asistencije Čovića za Kuzmića, neutralisao je Džejms trojkom, potom i sa još dva poena.

1. minut - 3:2 Kurbanov je pogodio za tri poena u prvom napadu domaćina. Zvezda je odgovorila preko Branka Lazića.

UTKAMICA JE POČELA!

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 14. kola Evrolige gostuju moskovskom CSKA, a utakmica počinje u 18 časova.

Šampion ABA lige i Srbije na gostovanju ruskom velikanu traži šestu pobedu, dok se CSKA nada devetom evroligaškom trijumfu.

Crvena zvezda je porazom od Baskonije prekiunula niz od tri pobede u elitnom košarkaškom takmičenju, a pred utakmicu u Moskvi, trener crveno-belih Dragan Šakota ulogu favorita prepustio je domaćinu.

''CSKA je prvak Evrope i nije velika razlika u odnosu na tim od prošle sezone. Po rezultatima može da se kaže da je trenutno slabiji, ali to ne znači da neće dosegnuti formu iz prošle godine kada je bio najbolji na Fajnal foru. Analizirajući igru, ekipa su koja u nekim momentima igra odbranu i napad gotovo perfektno i predstavlja model ostalim timovima kako se to radi. Sigurno nam neće biti lako, ali ćemo i mi probati da im posao otežamo'', rekao je Šakota.

CSKA je u prethodnom kolu poražen od Makabija u Tel Avivu, pa će u susret sa beogradskim klubom tražiti priliku da pobedom dodatno učvrsti poziciju u društvu koje se nada plej-ofu.