Filip Sunturlić
KK Crvena zvezda
Filip Sunturlić

KK Crvena zvezda

Filip Sunturlić, Foto: KK Crvena zvezda

Novi članovi mlađih kategorija tima sa Malog Kalemegdana postali su Lazar Gagić, Lazar Gačić, Nikola Topić, Luka Vudragović i Pavle Mišić.

U narednim godinama ovi mladi i talentovani igrači predstavljaće temelj crveno-belih, ali i zalog za budućnost. Veliki posao odradio je klub koji ne želi da stane na ovom broju novih igrača.

On smatra da dobar plan ne treba menjati.

- Plan je da radimo studiozno, a rezultati koje godinama postižemo u mlađim selekcijama i broj igrača koje smo promovisali u prvi tim Crvene zvezde i reprezentaciju govori da imamo prave stručnjake. Jedan od najvećih ciljeva je da ih prilagodimo uslovima moderne košarke, usadimo radnu etiku i omogućimo im najbolje moguće uslove za rad.

Topić nastavlja porodičnu tradiciju

Nikoli Topiću je, prema rečima Sunturlića, garantovan veliki uspeh u dresu Zvezde.

- Osim što ima košarkaške gene, pošto je sin Milenka Topića, on je inteligentna, talentovana, dobra i ambiciozna osoba. Zna tačno šta želi i kako da razvija talenat, pa je u skladu sa tim odbio Real Madrid i potpisao stipendijski ugovor sa crveno-belima. Zajedno sa ostalim igračima, garantovan mu je veliki uspeh.

Nikola Topić

Alo!

Nikola Topić, Foto: Alo!

Španski velikani Real Madrid i Barselona želeli su da angažuju Lazara Gačića i Pavla Mišića, ali oni su odlučili da se razvijaju u Srbiji.

- Izuzetan je poduhvat boriti se sa znatno bogatijim klubovima. Države zapadne Evrope sve više skautiraju mlade košarkaše iz Srbije i regiona, neki su bili veoma blizu dogovora, ali u razgovoru sa njihovim roditeljima uspeli smo da objasnimo važnost ostanka u Srbiji.

O tome šta svaki od ovih igrača donosi Zvezdi naš sagovornik kaže:

- Ostankom dece u državi, Zvezda i Srbija dobijaju mogućnost da prate njihov razvoj. Treba da izdržimo nalete klubova van Srbije i da posvetimo pažnju našoj deci. Uslovima koje kao klub imamo ne može da se podiči mnogo ekipa u Evropi, a igrači koji su prošli kroz naš program čine okosnicu i najboljih evropskih klubova - rekao je Sunturlić.

PROČITAJTE JOŠ: