KAKVA DOMINACIJA SRBINA Monstruozni Jokić razneo Portland, nije stao ni posle sramnog udarca u glavu (VIDEO)
Tanjug/Ap

Fenomenalni Nikola Jokić je predvodio Denver ka pobedi u Portlandu (120:115) kojom su Nagetsi poveli 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konfrencije. Srbin je postigao čak 36 poena i bio najbolji akter meča, iako je Damijan Lilard iz Portlanda postigao poen više.

Jokić je na kraju na kontu imao 36 poena, 11 poena i pet asistencija. Ponovo je briljirao u napadu, uz odličan šut za tri poena (4/7), a ukupno je imao 12/24. Velika podrška Srbinu bio je Ostin Rivers koji je upisao 21 poen, a Majkl Porter Džunior je dodao 15 poena. 

Jokić je u jednom napadu dobio i udarac u glavu od protivnika, ali to ga nije dekoncentrisalo, naprotiv. 

 

 

Demijan Lilard je bio najefikasniji igrač meča sa 37 poena, ali je as Portlanda imao očajno šutersko veče, za tri je šutirao 5/16, a ukupno 15/31. Si Džej Mekolum je bio prvi do njega u Portlandu, sa 22 poena, ali ni njega nije služio šut za tri (3/10). Dobar je u redovima Portlanda bio i Jusuf Nurkić koji je imao po 13 skokova i asistencija.

Već se nazire da Denver može da igra sa Lejkersima u polufinalu Zapada, jer su šampioni poveli protiv Finiksa sa 2:1. Bilo je 109:95 . Entoni Dejvis je imao 34 poena uz 11 skokova, a Lebron Džejms 21 poen, devet asistencija i šest skokova. Sa druge strane u Finiksu je odskočio Ejton sa 22 poena i 11 skokova. 

Milvoki je na 3-0 protiv Majamija i "vrelini" ozbiljno preti "metla". Tim sa Floride se praktično predao, Midlton je ubacio 22 poena, Holidej 19, Adetokumbo je imao 17 poena uz čak 17 skokova. Nemanja Bjelica je imao 14 poena za 18 minuta, uz četiri skoka i dve asistencije. Iako je imao skromnu minutažu, bio je treći strelac tima, iza Batlera (19) i Adebaja (17).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading