JUG BEZ PREMCA Partizan drugi, a Radnički treći na Memorijalu "Nenad-Nena Manojlović"
Foto: SPD Radnički

Mlade nade trofejnog Vaterpolo kluba Jug iz Dubrovnika ubedljivo su osvojile prvo mesto na Memorijalnom turniru “Nenad-Nena Manojlović, za dečake do 14 godina, održanom u Kragujevcu, pokazavši da ovaj klub ima vrlo kvalitetnu školu mlađih kategorija.

Dubrovčani su, najpre, u delu odigranom po principu “svako sa svakim”, pobedili beogradski Partizan 22:8, a potom su u finalu savladali crno-bele sa 20:4.

Domaći Radnički je u borbi za treće mesto savladao nemački LSN, ekipu državne asocijacije Donja Saksonija 11:3.

JUG BEZ PREMCA Partizan drugi, a Radnički treći na Memorijalu

Foto: SPD Radnički

 

Sve pojedinačne nagrade otišle su u Dubrovnik.

Za najboljeg golmana proglašen je Antoan Špilar, Maro Šušić bio je najbolji strelac, a Ante Jerković je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Domaćini turnira organizovali su za dečake dva izleta. Jedan u etno selo “Lužnice”, a drugi je sadržao panoramsko razgledanje grada, upoznavanje sa bogatom istorijom Kragujevca i posete Botaničkoj bašti i etno domaćinstvu “Kočin konak” u Sabanti.

JUG BEZ PREMCA Partizan drugi, a Radnički treći na Memorijalu

Foto: SPD Radnički

 

“Nenin memorijal” igran je u čast legendarnog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, Nenada Manojlovića, koji je preminuo 2014. u 60. godini života.

Bio je revolucionar vaterpola i pomagao tada novoformiranom Radničkom iz Kragujevca. Članovi kluba imali su posebnu vezu sa Manojlovićem, koji je uvek bio spreman da ih posavetuje. Ima velike zasluge za dosadašnje uspehe, pa je ovaj Memorijal ustanovljen u njegovu čast.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading