VATERPOLISTI RADNIČKOG ŽELE NA “FAJNAL EJT” Pobeda protiv velikog Ferencvaroša je imperativ
Foto: SPD Radnički

Ako se zna ko su Mađari u svetskom vaterpolu, onda je jasno pred kakvim se iskušenjem nalaze Šuamdinci, koje će njihovi verni navijači moći da gledaju u elitnom evropskom klupskom takmičenju, posle šest godina.

Zato će, ovo, svakako biti prava poslastica za ljubitelje ovog sporta. Radnički je u Ligi šampiona 2014. godine osvojio titulu vicešampiona, a ekipa iz glavnog grada Mađarske je aktuelni vicešampion ovog takmičenja. Kragujevčani su u Ligu šampiona ušli kao prvaci regionalne i nacionalne lige, a Mađari su 23 puta bili prvaci države, 18 puta osvajači nacionalnog kupa, četiri puta najbolji u Kupu pobednika kupova, isto toliko u Superkupu, au u sezoni 2018/2019 osvojili su trofej Lige šampiona.

Sve ovo ukazuje na veličinu sutrašnjeg gosta, čiju ekipu predvodi Deneš Varga, jedan od trenutno najboljih vaterpolista u svetu, a uz njega su mađarski reprezentativci Marton Vamoš,Silard Janšik, golman Simon Vogel, i talentovani Vendelom Vigvarij. Uz njih je i internacionalni trio u kojem su naš Nemanja Ubović, zatim Rus Danil Merkulov i Italijan Luka Damonte.

– Konačno smo se vratili tamo gde smo zacrtali 2016. godine. Posle poraza od Novog Beograda očekuje nas premijera u Kragujevcu. Stalno ponavljam da su naše ambicije najviše u svim takmičenjima, u svakoj utakmici idemo na pobedu. Gajimo veliki respekt i poštovanje prema Ferencvarošu. To je ekipa koja je prošle godine igrala finale Lige šampiona, pre dve godine je bila prvak Evrope, ali sigurno je da imamo šanse. Najvažnije je da pružimo maksimum i napravimo iskorak u odnosu na utakmice u prethodnom delu, u kojima nismo bili najbolji i da pokušamo da upišemo prvu pobedu u Ligi šampiona – kaže Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Jedan od retkih igrača mlade i talentovane ekipe Radničkog koji je igrao u Ligi šampiona je iskusni Miloš Ćuk, koji je u mađarskoj ligi igrao četiri sezone pa je logično da dobro poznaje sutrašnjeg protivnika:

– Radujemo se debiju pred domaćom publikom u Ligi šampiona. Ferencvaroš je zahtevan i težak protivnik. S obzirom na to da mo u mnogo teškoj grupi, naša računica je manje-više jasna. Moramo da pobeđujemo kod kuće. Nemamo mnogo vremena da stičemo iskustvo i podižemo formu kroz ove mečeve, pa je potrebno od samog starta beležiti pobede kako bismo ostvarili ciljani plasman na „fajnal-ejt“. Dobro smo se spremali i sada treba da pružimo našu najbolju partiju i učinimo sve kako bismo savladali ovako veliku ekipu.

Jugoslav Vasović, direktor Radničkog ističe da je ovoga puta, u odnosu na pomenutih pre šest godina, učešće u Ligi šampiona organizaciono znatno zahtevnije i poziva navijače da uveliča očekivanu lepu atmosferu:

– Ovo je izuzetno važna utakmica u takmičarskom smislu. Prostor za kiks minimalan. Sa druge strane, one organizacione, LEN je postavio izuzetno visoke zahteve, ali je Sportsko privredno društvo Radnički obezbedilo sve što je za sada potrebno. Zbog velikog interesovanja imaćemo i montažnu tribinu i nadamo se da će naša verna publika, koja godinama dolazi u lepom broju, ispuniti bazen i pružiti nam podršku. Sve je spremno za veliki vaterpolo spektakl.

Ulaznice, po ceni od 500 dinara, su u prodaji na info-pultu bazena SPD Radnički u Velikom parku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading