PREDOMISLILI SE Najveće sportsko takmičenje za Novu godinu pretrpelo žestok udarac
EPA-EFE/GIAN EHRE​NZELLER

Najpoznatije sportsko takmičenje u periodu oko Nove godine je Novogodišnja turneja četiri skakaonice, koja se održava 70. put.

Takmičenje u skijaškim skokovima kreće u Nemačkoj sa dve skakaonice, pa se zatim seli u Austriju.

Ove godine u Nemačkoj neće biti publike, ali u Austriji hoće, tako su odlučili organizatori.

Prve dve stanice turneje u Nemačkoj, u Oberstdorfu (29. decembra) i Garmiš Partenkirhenu (1. januara) biće bez publike, ali u Insbruku i Bišofshofenu biće dozvoljen određen broj gledalaca.

U Insbruku 4. januara biće dozvoljeno prisustvo 4.000, a na četvrtoj i poslednjoj stanici u Bišofshofenu 6. januara 3.500 navijača.

- Drago nam je što Kralj novogodišnje turneje neće biti proglašen pred praznim tribinama. Odmah nakon zelenog svetla krenuli smo sa preuređivanjem tribina - rekao je predsednik Skijaškog kluba Bišofshofen i direktor poslednje takmičarske skakaonice Manfred Šucenhofer.

Ovako je pre samo tri dana glasila vest o Novogodišnjoj turneji, a danas loše vesti.

Skijaški savez Austrije saopštio je da zbog širenja novog soja korona virusa, neće biti moguće prisustvo gledalaca u narednom periodu, što uključuje i dva takmičenja na Novogodišnjoj turneji.

- Svesni smo odgovornosti i zato smo se odlučili da ne primamo gledaoce na predstojeća takmičenja Svetskog kupa, u ski skokovima, skijanju i snoubordu.

Titulu brani Poljak Kamil Štoh.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading