KADETI SRBIJE U IGRI ZA NAJVAŽNIJU TITULU Odigrano tri kola standardnog šaha, imamo uzbuđenja, a prava su već na vidiku
ŠSS

Igra se u šest muških i šest ženskih grupa. Za sada je već bilo iznenađenja, no krenimo redom.

Kod najmlađih dečaka do osam godina, Miloš Pasula grabi ka tituli prvaka Srbije u šahu. Za sada je pobedio svoje glavne konkurente i ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi videćemo ga na tronu. Kod najmlađih devojčica još ništa nije odlučeno i tu skoro svaka, može da pobedi onu drugu.Za sada vodi Dunja Milojević sa 2,5, ali je do kraja svašta moguće, jer se igra Berger.

Kod dečaka do deset godina, Mihajlo Miladinović ima sve tri pobede, dok iza sebe ima pet dečaka sa pola boda manje. Biće tu velike borbe. Irina Rajlić se nameće sa sva tri poena kao najozbiljniji kandidat.Iza nje su dve takmičarke sa pola boda manje.

U grupi do 12, kod dečaka Ćirković i Janičić vode trku sa sve tri pobede.Odmah iza njih su i četiri takmičara sa pola boda manje. Sutra ćemo videti njihovu borbu, koja može da odluči prvaka. Kod devojčica Vera Vujović ističe najozbiljniju kandidaturu za pehar jer ima isto tri pobede. U ovoj grupi imamo i prošlogodinju prvakinju Saru Mijić od koje se očekuje da tek pokaže svoj potencijal i pokuša da pomrsi račune. Biće i ovo uzbudljiva grupa.

Kod dečaka do 14, koja broji čak trideset takmičara, vrlo je dobra konkurencija gde desetak takmičara konkuriše za visok plasman. Glavni favoriti su Ljepić, Milanović i novopridošli „Srbin“ Mikhail Gusev. Za sada je najveće iznenađenje Luka Cvijović koji uz Andreja Ljepića vodi karavan sa sve tri pobede. Milanović i Gusev imaju pola poena manje, i u četvrtom kolu videćemo upravo ta dva duela.Kod devojčica Andrea Stanković je za pola boda bolja od drugoplasirane Tamare Janković i Anastasije Vojinović, koje uz Teodoru Jauković čine četverac koji će odlučivati o pobednici.

Grupa dečaka do 16. godina ima slično poput mlađe grupe do 14, veoma izjednačenu skupinu. Odlučivaće nijanse. Za sada Boris Stanković kao najveći favorit za sada to i opravdava sa tri trijumfa, a prate ga Aleksa Micić i Ilija Jovanović sa pola poena manje. Kod devojčica, nekadašnja prvakinja, koja se po malo i povukla iz takmičenja, Marta Dakić je iznenadila, jer je pobedila dve velike favoritkinje, prvo Milu Radenković, a onda i Anju Jovanović. Čini se ukoliko prebrodi Anu Tadić, titula je na vidiku.

I na kraju najstarija grupa. Kod dečaka konkurencija je izuzetno jaka. Stefan Tadić i Marko Ivanović kao najveći favoriti i vode ovaj karavan sa sve tri pobede i u četvrtom kolu ćemo videti njihov novi duel. Prate ih grupa igrača sa poenom manje gde su Pajčin i Petrović kao potencijalni da promene redosled. Kod devojčica, Marijana Bilić vodi trku. Biće to veoma uzbudljiv susret između Marijane i drugoplasirane Nevene Đorđević sa kojom je odigrala nebrojeno partija.

Pred kadetima su subota i nedelja i četiri kola za neke od grupa. Neke grupe koje igraju sedam kola ceo šampionat, igraće kao i do sada jedno kolo dnevno. Posle vikenda stvari će sigurno biti jasnije i videćemo šta nam donose novi dani.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading