ČOVEČANSTVU JE OSTALO JOŠ  "989 dana"? Jasna poruka eko-aktivista na "Tur de Fransu", trka bila prekinuta (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen

Prema njihovim predviđanjima čovečanstvu je ostalo još "989 dana", to je i poruka mladića i devojaka koji su se u lancu vezali i potom zalepili na beton posle upada na stazu.

 

 

Prilikom izlaska na ulicu aktivirali su i dimnu bombu kako bi usporili reakciju obezbeđenja dok su realizovali svoj naum. Trka je potom bila u prekidu desetak minuta dok ih redari, uz pomoć policije, nisu uklonili sa staze.

Pomenuta grupa aktivista je iskoristila momenat "slave" da pozove Francuze i svet na građansku pobunu.

Na kraju je morala da interveniše i policija koja je potom privela mladiće i devojke odgovorne za ovu akciju.

ČOVEČANSTVU JE OSTALO JOŠ

Foto: Printscreen

 

Inače, ova grupa aktivista stoji iza sličnog incidenta koji se dogodio na Rolan Garosu. Tada se takođe jedna devojka vezala za mrežu (tokom polufinala) i na sebi je imala majicu slične sadržine kao i aktivisti sa tur de Fransa, samo sa drugačijim brojem. Sa porukom "preostalo nam je još 1028 dana" je skrenula pažnju,  a ono što je vrlo zanimljivo, njen potez, sa sve izjavom o razlozima istog, pojavio se iste večeri na sajtu organizacije čiji je deo i možete ga videti ovde.

- Mi smo u 2022. godini i vreme je da se suočimo sa realnošću, sa svetom u kome političari šalju planetu ka scenariju u kojem Rolan Garos više neće postojati. Danas sam utrčalana teren jer ne želim da rizikujem da ništa ne preduzimam dok je na snazi klimatska uzbuna - piše njena poruka na pomenutom sajtu ekološke organizacije pod imenom "Derniere Renovation".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading