GODINA U ZNAKU DAMA Novinarke Alo! povukle prve poteze na Svetski dan šaha (VIDEO)
Alo!/Vladimir Marković

Svetski dan šaha, 20. jul, obeležen je i u redakciji Alo! gde su ove srede naše koleginice povukle prve poteze i oprobale se u viteškoj igri pred tablom.

Svetska šahovska federacija (FIDE) izabrala je 2022. godinu kao "godinu žena u šahu", pod parolom da bi svaki šahista trebalo da nauči nekoga (ko nije upoznat sa šahom) kako da se snalazi sa figurama. Tako je redakcija Alo! spojila lepo i korisno te je poseban dan u svetu šaha obeležen na pravi način.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije i direktor Alo Media Systema Dragan Lazić bio je dostojan učitelj novinarkama koje se do sada nisu susretale sa šahom, a bile su raspoložene da nauče nešto novo.

"Kako ide konj", "Kako se na najbolji način otvara partija", "Da li se posle nekoliko poteza pobednik već zna"... bila su samo neka od pitanja na koje je prvi čovek ŠSS imao odgovor.

Žene u šahu - besplatna škola šaha za dame

GODINA U ZNAKU DAMA Novinarke Alo! povukle prve poteze na Svetski dan šaha (VIDEO)

Alo!/Vladimir Marković

 

Šahovski savez Srbije nedavno je lansirao novi projekat pod nazivom "Žene u šahu", koji je osnovan kako bi pomogao damama da nauče plemenitu veštinu, ali i izađu iz sopstvene zone komfora.

Tvorac i koordinator ovog projekta je Marija Lukić.  Kao predavač na ovom projektu devojčicama, devojkama i damama pomagaće šahovski velemajstor Ana Benderać.

Škola šaha je počela sa radom u junu, a tokom prva dva meseca preko 700 polaznica je prošlo obuku.

Više o samoj školi šaha za dame možete saznati na sajtu http://zeneusahu.rs/

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading