LEPA MANIFESTACIJA U NOVOM PAZARU Bibić najbolji na polumaratonu
Grad Novi Pazar

U trkama na 5.000 metara i 21,1 kilometar učestvovalo je oko 500 takmičara iz Srbije, zemalja regiona. Najbolja polumaratonka Srbije, atletičarka Teodora Simović odbranila je titulu osvojenu pre tri godine.

Ona je ovogodišnji polumaraton koji se trčao centralnim ulicama Novog Pazara istrčala za 1:16:49, što je novi rekord ove sportske manifestacije u ženskoj kategoriji.

"Ponosna sam zbog dobro organizovane manifestacije, velikog broja takmičara, ali i sugrađana koji su nas podržavali. Novi Pazar zaslužuje ovakvu manifestaciju, a s 'Pazarskim polumaratonom' se svrstavamo u red svetskih gradova i ova manifestacija pobija sve predrasude", izjavila je Simović.

Devet minuta sporija od Teodore bila je Biljana Kiridžijeva iz Zrenjanina, s vremenom 1:25:17. Treća je bila Slađana Stamenković iz Pančeva s vremenom 1:29:35.

Prvi put šampion Srbije, srednjeprugaš Elzan Bibić trčao je deonicu dugačku 21,1 kilometar. Bibić je debitovao vremenom 1:03:58, što je rekord Pazarskog polumaratona i jedan od najboljih rezultata Srbije i bivše Jugoslavije.

"Morao sam svojim učešćem dati doprinos manifestaciji koja se održava u mom rodnom gradu. Bez priprema i ranijih trka na ovoj daljini, na krilima sugrađana stigao sam do ovog izvanrednog rezultata", rekao je Bibić.

Drugo mesto osvojio je Ivan Bubnov iz Rusije s vremenom 1:11:02, a treći je kroz cilj prošao Milan Mitrović iz Uba s vremenom 1:13:25.

U ženskoj konkurenciji u trci na 5.000 metara prvo mesto osvojila je članica Atletskog kluba Novi Pazar Sajma Murić. Srebrom i bronzom okitile su se njene klupske drugarice Mejra Mehmedović i Ajša Tahirović.

Trku na 5.000 metara prvi je završio atletičar Novog Pazara Aldin Ćatović, drugi je bio Filip Mitrović iz Crvene zvezde dok je treći kroz cilj prošao Adem Ziljkić, član Atletskog kluba Novi Pazar.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je svim takmičarima poželeo da završe trku, a gostima Novog Pazara zahvalio što su došli u grad dobrih domaćina i još boljih ljudi.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj manifestacije, koju su organizovali gradska Ustanova za sport, pazarski Sportski savez i Atletski klub Novi Pazar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading