NEMA PREDAJE Pod tim sloganom Marković je u zemlji faraona Srbiji osvojio zlato
Foto: Privatna arhiva

Na svetskom takmićenju koju je organizovala  WPC federacija i Egiptu a koja je okupila preko 800 nacionalnih šampiona i svetskih osvajaća medalja  Marković je pokazao i dokaza da su Srbi izuzetno talentovani i da za njih nema prepreke.

NEMA PREDAJE Pod tim sloganom Marković je u zemlji faraona Srbiji osvojio zlato

undefined

 

Naime Marković se u  takmičio se u kategoriji do 90 kilograma u dve discipline - M-3, RAW i EQ. Marković je ko od šale podigao preko 140 kilograma u benču i time dokazao  da Srbija ima nadarene sportiste o koje se ceo svet otima.

U sledećoj kategoriji ostvario je takođe impresivan uspeh daleko veči nego njegovi svetski suparnici podigavši 150 kilograma.  Zanimljivo je da je Marković zlatna odličja primeo noseći majcu na kojoj piše Srbija sa trobojkom u obluku srca i sloganom “Nema predaje”  prezimenom našeg predsednika.

NEMA PREDAJE Pod tim sloganom Marković je u zemlji faraona Srbiji osvojio zlato

undefined

 

 

 Marković istiće za “Alo!” da tajna njegovoh uspeha leži I podršci koju mu pruža porodica.

 Za Srbiju predsednika i njene građane

Marković, koji ima državljanstva i Rusije i Švedske, rekao je za Alo! da mu se ostvario tinejdžerski san i da je zlatne medalje sa istoka i zapada posvetio Srbiji i svim njenim građanima.

 Do sada sam osvojio oko 50 tak medalja uglavnom zlatnih.  Takmičio sam se za Rusiju, ali mi se ostvrila velika želja da mi se pruži prilika da osvetlam obraz Srbiji.   Tako radi i naš predsednik kroz politiku svetu pokazju ko smo i kakvi smo. Moj zadatak je da kroz sport to isto radim i zbog toga koristim slogan „Nema predaje“. E zato su ove medalje posvečene narodu Srbije – istakao je Marković

-Moja supruga Ana takođe je sportista i ona je nedavo u Americi postala svetski prvak u dizanju tegova.  Na žalost iako  je na ovom takmićenju bila jedna od najbljih, nije osvojila zlatno odličje.  Ovde smo svi mi dočekani kao faraoni, ali primetio sam da su prama nama Srbima i bratu Rusu  bili srdačniji  - rekao je Marković.

 

NEMA PREDAJE Pod tim sloganom Marković je u zemlji faraona Srbiji osvojio zlato

 

 

 

Akademski sportista

Da se red, rad i samodisciplina isplati, svedoči priznanje koje je leskovačka sportska legenda Živorad Žika Marković dobio, a to je prijem u "Srpsku kraljevsku akademiju inovacionih nauka". Marković je, na osnovu zapaženih svetskih i domaćih rezultata,  na svečanom prijemu u kući Kralja Petra prvog u Beogradu proglašen za akademika iz oblasti sporta.

NEMA PREDAJE Pod tim sloganom Marković je u zemlji faraona Srbiji osvojio zlato

Foto: privatna arhiva

 

Prema njegovim navodima samo takmićenje je proteklo kako treba sportski.

 - Iskren da budem bilo je takmičra iz celog sveta I postojala je mala doza treme, nije sve jedno iako sam svetski putnik, ja dolazim iz Leskovca a oni  iz svetskih metropola. Međutim trema je nastala kada sam se ohvatio tegova i protivnike ostavio u čudu i daleko iza sebe.  Na dodeli medalja okitio sam se našom zastavom , neka vide kakvi smo i koliko volimo Srbiju. E nakon što je Rus u kategoriji od 100 kilograma pobedio, pridružio sam mu se na postolju pa smo razvili naše zastave. Tada smo dobili gromoglsni aplauz, jer mi kroz sport predstavljamo naše zemlje – istakao je Marković.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading