Pejdž Spiranac
Foto: Printscreen/Printscreen/Instagram

 

Deset hiljada dolara, pride i šampionski pojas, za samo deset minuta. Laka zarada? Aha... Samo što za tu titulu treba - provalija od stomaka!

Džoi Čestnat

AP/Yuki Iwamura

 

Osećaj posle - smeće

- Znam da se posle neću osećati dobro. Biće mi potrebno oko četiri dana da se vratim u normalu, a prvih 12 sati osećaću se kao smeće. Ali, ulazim voljan u ovo neverovatno takmičenje, Dan nezavisnosti je i uradiću sve da pobedim i 16. put. - rekao je Čestnat za Si-En-En uoči takmičenja.

U paleti neobičnih sportova - svako takmičenje je manje-više sport, zar ne? - imamo i brzo jedenje hot-dogova.

Brzo jedenje hot-doga

Profimedia

 

Na Koni Ajlendu u Njujorku održan je još jedan šampionat, tradicionalno na najveći američki praznik Dan nezavisnosti. I opet su slavili Džoi Čestnat i Miki Sudo.

Pejdž za savršenu kombinaciju

Jedenju hot-doga na Dan nezavisnosti se priključila i Pejdž Spiranac. Najpoznatija golferka na svetu, čiju popularnost dižu izazovne fotke, obradovala je pratioce na Instagramu (3,8 miliona) serijalom kako je ona proslavila 4. jul.

„Pejdž, pivo i hot-dog, savršena kombinacija“, piše u jednom od komentara objave koja je dobila 215.000 lajkova.

Čestnat je pojeo 62 viršle za 10 minuta, koliko traje „meč“, i pobedio 16. put u poslednjih 17 takmičenja, uključujući i prošlogodišnje kad je pojeo 63. On drži i rekord, iz 2021. - 76 hot-dogova!

- Osećam se odlično. Ima još mesta, popiću pivo - rekao je Kesten (chestnut - kesten na srpskom), koji je trijumfovao ispred Džefrija Espera (49 hot-dogova) i Australijanca Džejmsa Veba (47).

Miki Sudo i Džoi Čestnat

AP/Yuki Iwamura

 

Nagrade na šampionatu

1. mesto     10.000*
2. mesto       5.000
3. mesto       2.500
4. mesto       1.500
5. mesto       1.000
* u dolarima

Miki Sudo je pojela 39,5 viršli i tako deveti put uzastopno pobedila u ženskoj konkurenciji. Ovog puta ispred debitantkinje Majoi Ebihara (33,5) i Mišel Lesko (24,5). Sudo je osvojila titulu i prošle godine, s 40 viršli, i takođe drži svetski rekord - 48,5!

- Samo 39, mali je broj, žao mi je - rekla je pobednica.

Takmičari, inače, moraju da imaju 18+ godina i da prethodno prođu kvalifikacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading